nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa z buraczków z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sycąca zupa idealna na zimę

Zupa z buraczków z białą fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z buraczków z białą fasolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa z buraczków z białą fasolą
Dzień wcześniej naamczamy fasolę w zimnej wodzie. Włoszczyznę z udkami gotujemy tak jak na rosół. Gdy mamy gotowy waywar dodajemy obrane i przekrojone na pół buraki. Całoś gotujemy ok 30 min. Wyciągamy buraki, mięso i włoszczyznę i dodajemy fasolkę. Buraki i marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do zupy. Udka obrać i mięso dodac do zupy. Całość gotować jeszcze przez 45 minut. Na koniec doprawić vegetą, pieprzem i majerankiem.
Zupa z buraczków z białą fasolą
Dzień wcześniej namaczamy białą fasole Jaś
Zupa z buraczków z białą fasolą
Gotujemy włoszczyznę i udka tak jak na rosół
Zupa z buraczków z białą fasolą
Do wywaru dodajemy połówki obranych buraków
Zupa z buraczków z białą fasolą
I na koniec dodajemy fasolkę, strartą marchewkę i buraki