Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa z wina (Żydowska)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wodę, miód i sok z cytryny zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2

Zupa z wina (Żydowska)

Składniki:

Zupa z wina (Żydowska)

 

Sposób przygotowania:

Zupa z wina (Żydowska)
Wodę, miód i sok z cytryny zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2 łyżkami wody, stale mieszając gorący płyn w garnku - wlać mąkę ziemniaczaną. Doprowadzić do wrzenia, nie przerywając mieszania gotować 2 minuty. Zdjać z ognia, ciągle mieszając wlać wino do gorącej zupy. Nalewać do głębokich talerzy. Białka ubić z solą i cukrem na sztywną pianę. Kłaść łyżką na każdą porcję zupy, podawać natychmiast.