Żurek z szynką

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Żurek z szynką

Ten pożywny i aromatyczny żurek doda sił, rozgrzeje i... z pewnością będzie smakował domownikom i gościom.

Składniki:

Żurek z szynką

 

Sposób przygotowania:

Żurek z szynką
1. Jajka ugotuj na twardo.

2. Z oczyszczonej włoszczyzny, pokrojonej w plasterki cebuli i kurczaka ugotuj dwa litry wywaru.

3. Przecedź, dodaj zmiażdżony czosnek, żur i przyprawy. Gotuj kilka minut.

4. Śmietanę rozprowadź niewielką ilością gorącego wywaru, powoli dodaj do żurku, zagotuj.

5. Szynkę pokrój w kostkę, lekko przesmaż na maśle i dodaj do żurku.

6. Zupę podawaj z ugotowanym jajkiem i natką.

Tagi:

zupa żurek