marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Koktajl jabłkowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na wiosnę i lato coraz częściej sięgamy po jogurty,owoce oraz soki,więc można z tych składników stworzyć coś pysznego jak koktajl na przykład jabłkowo-jagodowy.

Koktajl jabłkowo-jagodowy

Składniki:

Koktajl jabłkowo-jagodowy

 

  • 1 l.soku jabłkowego,
  • 50 g.mrożonych jagód,
  • 2 l.mleka 3,2%,
  • cukier puder.

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jabłkowo-jagodowy
Jagody wyjąć i rozmrozić, a następnie wsypać do miksera z komorą, zasypać dwiema pełnymi łyżkami cukru pudru. Sok z jabłek może być kupny, ale można także umyte, pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka przepuścić przez sokowirówkę, a potem zalać sokiem jagody w mikserze i dopełnić przegotowanym i przestudzonym mlekiem lub jogurtem naturalnym jak kto woli. Włączyć mikser i miksować przez 8-10 min. Przelać koktajl do ozdobnych szklanek i podawać od razu.