Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Koktajl budyniowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Z wczorajszego deseru zostało trochę budyniu? Przygotuj pyszny koktajl śniadaniowy! Rodzinka była zachwycona.

Koktajl budyniowo-truskawkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koktajl budyniowo-truskawkowy

 

  • 350 g budyniu waniliowego
  • 2 łyżeczki złotego siemienia lnianego
  • 200 ml mleka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 350 g truskawek
  • 1-2 łyżeczki ksylitolu

Sposób przygotowania:

Koktajl budyniowo-truskawkowy
W młynku do kawy zmielić złote siemię lniane. Do wysokiego naczynia wrzucić wystudzony budyń (użyłam domowego budyniu waniliowego), dodać mleko i jogurt grecki, zmiksować.

Wrzucić truskawki (zimą mrożone, w sezonie świeże), zmielone siemię, zmiksować blenderem na gładki koktajl. Dosłodzić ksylitolem do smaku, podawać od razu.
Koktajl budyniowo-truskawkowy
siemię lniane złote wsypac do młynka do kawy i zmielić
Koktajl budyniowo-truskawkowy
budyń, mleko i jogurt zmiksować razem na krem
Koktajl budyniowo-truskawkowy
dodac mrożone truskawki i zmielone siemię, zmiksować, osłodzić

Tagi:

napój koktajl