Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Miska szczęścia czyli bowl food w polskim wydaniu!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3257
Gotujmy.pl poleca

Miska szczęścia czyli bowl food w polskim wydaniu!

Czy wyobrażasz sobie jedzenie każdego posiłku w tej samej... misce? Bowl food to moda, która przywędrowała do nas z Azji i szybko zyskała zwolenników. Oto książka, w której znajdziesz przepisy na kolorowe, różnorodne, a jednocześnie proste dania, serwowane w misce.

Jak ugotować zupę grzybową?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3257
Kulinarne ABC

Jak ugotować zupę grzybową?

Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiany na kwadrans do namoknięcia. Po tym czasie gotujemy je do miękkości, a następnie łączymy z bulionem przygotowanym na bazie włoszczyzny. Zabielamy śmietaną i podajemy z ziemniakami lub makaronem.

Bloger Tygodnia - Najlepsze Smakołyki
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 497, Artykułów: 718
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Najlepsze Smakołyki

Najlepsze Smakołyki to blog, na który zaglądam z przyjemnością. Poznaj Zuzę, która swoją pasję cukierniczą odkryła jeszcze będąc dzieckiem, doprowadzając do małego pożaru w kuchni... Jak skończyła się historia ciastek o niezwykłym smaku? Zapraszam na wywiad!