

Kategoria promowana - maj
Wiosna już w pełni, a na bazarach, targowiskach i straganach coraz więcej pysznych, sezonowych produktów. Sprawdźcie, jakie przepisy nagrodzimy w tym miesiącu dodatkowymi punktami.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wiosna już w pełni, a na bazarach, targowiskach i straganach coraz więcej pysznych, sezonowych produktów. Sprawdźcie, jakie przepisy nagrodzimy w tym miesiącu dodatkowymi punktami.
Przywiązujemy coraz większą uwagę do codziennej diety. Chcemy, by była zdrowa, pełnowartościowa, bogata w ważne składniki odżywcze – i oczywiście smaczna. Z drugiej strony, często wymawiamy się brakiem czasu potrzebnego do przygotowywania zbilansowanych posiłków.
Należy robić to w odpowiedni sposób, by owoce dłużej zachowały świeżość.
Grudzień to czas, w którym wszyscy kucharze i amatorzy gotowania skupiają swe myśli na potrawach świątecznych. Zobaczcie, za jakie przepisy otrzymacie dodatkowe punkty.
Świetna wiadomość dla miłośników kuchni włoskiej! Sieć Subway przygotowała nowe pozycje w swoim menu - Supreme Pizza Wrap, Chicken Pizziola Sub, Margarita Toastie i Pepperoni Sub Ciabatta. Wszystkie nowości Pizza Collection będą dostępne w restauracjach w całej Polsce już niedługo.
Tłuszcz jest bardzo ważnym elementem każdej kuchni. W końcu to nośnik smaku, tak więc nie może go zabraknąć. Ale… czy próbowaliście kiedyś usmażyć coś na wodzie? No właśnie - nie da się, do tego typu obróbki termicznej również niezbędny jest tłuszcz, który pozwoli nam równomiernie i w kontrolowany sposób przyrządzić danie. Jednak tłuszcz w kuchni to nie tylko kwestia techniczna, ale przede wszystkim - zdrowotna! Jak wybrać ten odpowiedni, by spełniał wszystkie pożądane warunki?
Lubisz nieoczywiste smaki? Sprawdź, jak przygotować domowe lody warzywne z buraków, marchewki, dyni, szpinaku i kalafiora.
Jesień nadchodzi wielkimi krokami, a wraz z nią nowa kategoria promowana. Zobacz za jakie przepisy dostaniesz dodatkowe 20 wirtuali.
Ogórki małosolne na sucho są niezwykle chrupiące i delikatne. Nie potrzebują zalewy, wystarczy zamknąć je szczelnie w torebce strunowej i włożyć na kilka godzin do lodówki.
Sposobów na czyszczenie kurek jest mnóstwo. Długie namaczanie grzybów lub zasypywanie solą nie wpływa dobrze na ich smak. Spróbuj metody z oczyszczaniem grzybów przy pomocy mąki – jest niezwykle szybka i skuteczna.