Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Wiosenne gotowanie z Foxy
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Wiosenne gotowanie z Foxy

Wiosnę kojarzymy przede wszystkim z budzącą się po zimie przyrodą, coraz cieplejszą pogodą, a także ze słynnymi wiosennymi porządkami i sezonowymi produktami. Marka Foxy zaprosiła do odkrycia nowych, kulinarnych horyzontów podczas swoich warsztatów kulinarnych.

Zero waste, czyli jak wykorzystać mięso po świętach
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Zero waste, czyli jak wykorzystać mięso po świętach

Za kilka dni święta. W lodówkach, zamrażarkach, spiżarniach, szafkach i wszystkich tych miejscach, w których przechowujemy jedzenie, zaczyna brakować miejsca. Od lat mamy zakorzenione przekonanie, że przecież niczego nie może zabraknąć, a nikt głodny nie powinien wstać od stołu. Nic nie daje seria zachęt: a może jeszcze tego spróbujesz? Wkrótce i tak staniemy przed dylematem: co zrobić, z nadmiarem jedzenia? Dziś podpowiemy, jak sobie poradzić z tym, co pozostało po świętach.

Tradycyjnie ci się upiecze!
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Tradycyjnie ci się upiecze!

Jeśli chcesz, by w kuchni wszystko Ci się upiekło postaw na sprawdzone produkty, w tym tradycyjny nabiał od renomowanego producenta. Jak go znaleźć? To proste!

Naturalny przepis na zdrową dietę
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Naturalny przepis na zdrową dietę

Jaki jest najlepszy przepis na zdrową dietę wypełnioną naturalnym smakiem? Po pierwsze musisz mieć w kuchni prawdziwe ekologiczne składniki.

Jak przygotować i przechowywać świąteczne dania? Test blendera i pojemników próżniowych marki Bosch
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Jak przygotować i przechowywać świąteczne dania? Test blendera i pojemników próżniowych marki Bosch

Przedświąteczne tygodnie to najbardziej magicznych czas w roku. Zawsze mam wtedy mnóstwo planów, a do moich ulubionych grudniowych czynności należy m.in. gotowanie dla najbliższych. Ale nawet tak przyjemne zadanie bywa źródłem stresu. Jak przyrządzić królewską ucztę, która podbije serca bliskich, ale przy okazji przyniesie radość również nam samym?

Jak wybierać pstrąga i jak przygotować z niego szybkie dania dla całej rodziny
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Artykuły

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Jak wybierać pstrąga i jak przygotować z niego szybkie dania dla całej rodziny

Choć Polska jest krajem wielu rzek oraz dysponuje otwartym dostępem do morza, to spożycie ryb nie jest u nas największe. Choć rozmaitymi rybnymi specjałami zajadali się polscy królowie i nie brakowało ich w kuchni dworskiej, to z czasem dania z ryb zostały zredukowane do wigilijnego karpia i panierowanego dorsza, najczęściej z mrożonki. A szkoda, bo ryby są nie tylko smaczne, ale i zdrowe (stanowią źródło kwasów omega-3, białka, składników mineralnych oraz witamin), a te pochodzące z lokalnych akwakultur – na przykład pstrągi – są hodowane w sposób zrównoważony, czyli najmniej obciążający dla środowiska.

Tradycyjne sery i EKOmleko w twojej kuchni
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Produkty

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Tradycyjne sery i EKOmleko w twojej kuchni

Poszukujesz tradycyjnych i lokalnych produktów o wyjątkowym charakterze? Nie wyobrażasz sobie kuchni bez prawdziwych serów? Mamy dla Ciebie idealną propozycję! Sięgnij po tradycyjne sery – lekturę obowiązkową dla miłośników dobrego smaku.

Odkryj mąkę na nowo
  • 1
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 22
Dodatki

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Odkryj mąkę na nowo

Kiedy staramy się wyczarować niezwykłe dania w naszej kuchni – pyszne, kolorowe, ale i zdrowe – często szukamy nowych smaków, ciekawych przepisów czy coraz bardziej wyszukanych składników. Ale czy przyglądamy się tym najbardziej podstawowym produktom w naszej kuchni, takim jak np. mąka?