Gotujmy z Nagrodami!
"Gotujmy z Nagrodami!" to unikatowy konkurs wśród serwisów kulinarnych.
Za wszystkie swoje aktywności na Gotujmy.pl otrzymujesz"wirtuale",
które w każdej chwili możesz wymieniać na atrakcyjne nagrody.
Tu nie ma losowania! Jeśli jako pierwszy, masz wystarczającą ilość wirtuali,
wybierasz sobie po prostu nagrodę i ją otrzymujesz.
Zapraszamy do aktywnego uczestnictwa, nagrody czekają!
Katalog Nagród Laureaci Punktacja Zasady Regulamin
Książka "Filozofia smaku"
Podróż kulinarna po Grecji smakami Teo Vafidisa.
Teo Vafidis – z pochodzenia Grek, z zawodu szef kuchni i ekspert kulinarny, z pasji ambasador kultury i kuchni greckiej w Polsce, osobowość telewizyjna. Często gości w naszych domach za pośrednictwem programów, takich, jak Kawa czy herbata, Pytanie na śniadanie. Jest także pomysłodawcą i gospodarzem programów podróżniczo-kulinarnych NIEnaŻARTY, Teo-ria smaku Teo Vafidisa oraz Filozofia smaku Teo Vafidisa, które są realizowane w różnych zakątkach świata.
W książce przedstawia swoje ulubione przepisy kuchni greckiej, które każdy może przygotować w domu. Opowiada o smakach dzieciństwa, potrawach i miejscach dla niego ważnych, tradycji i regionalnych produktach.
Bezdyskusyjnie Polacy kochają Greków, ich sposób bycia, temperament, ale przede wszystkim ich kuchnię.
Cieszę się, że najsłynniejszy Grek w Polsce, a przede wszystkim doskonały szef Teo Vafidis przyczyni się do tego, byśmy częściej sięgali po tzatziki, dolmadiaki, czy moją ulubioną chałwę z pistacjami. Książka z greckimi przepisami na pewno jest brakującą pozycją wśród kulinarnych periodyków nie tylko w księgarniach... lecz także na mojej półce.
Polecam
Robert Sowa
Kultura i tradycja to jedność. Wspaniała grecka kuchnia i antyczna kultura – co za harmonia! Znam grecką kuchnię i bliską jej orientalną, jednak nie da się ich ze sobą porównać. Wspaniały smak i aromatyczne przyprawy zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kiedy myślimy o greckiej kuchni, przed oczami pojawiają się tzatziki i moussaka. Jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z jej bogactwa! Dla mnie jest ona równie zmienna co ten kraj, różna w zależności od regionu. Od lekkiej kuchni śródziemnomorskiej, przez delikatną jagnięcinę aż po wyborne sery i ryby prosto z Santorini. Różnorodność greckiej kuchni i kultury zebrane na kartach jednej książki to wyzwanie, któremu podołał Teo Vafidis.
Rozkoszujcie się smakami Grecji samodzielnie, zanurzając się jednocześnie w jej fantastycznej kulturze.
Kurt Scheller