Gotujmy z Nagrodami!
"Gotujmy z Nagrodami!" to unikatowy konkurs wśród serwisów kulinarnych.
Za wszystkie swoje aktywności na Gotujmy.pl otrzymujesz"wirtuale",
które w każdej chwili możesz wymieniać na atrakcyjne nagrody.
Tu nie ma losowania! Jeśli jako pierwszy, masz wystarczającą ilość wirtuali,
wybierasz sobie po prostu nagrodę i ją otrzymujesz.
Zapraszamy do aktywnego uczestnictwa, nagrody czekają!
Katalog Nagród Laureaci Punktacja Zasady Regulamin
Książka "Śledzie Bałtyckie. Naturalnie"
Książka powstała w ramach projektu edukacyjnego NATURALNIE BAŁTYCKIE, którego celem jest przekonanie Polaków do zwiększenia spożycia ryb. Zawiera ona ponad 70 przepisów na śledzia.
Elementem projektu Naturalnie Bałtyckie jest książka kulinarna, która powstała we współpracy z duetem Śledziożercy - Gieno Mientkiewiczem i Andrzejem Szylarem.
W książce znajdziesz ponad 70 nieoczywistych przepisów na śledzia m.in. przepisy na sałatki, przekąski, zupy, pasty i dania obiadowe.
Na co dzień, od święta i chyba od zawsze - śledź królował na polskich stołach. Swoje szczególne miejsce, pod wieloma postaciami, znajduje także na wigilijnym, polskim stole. Z uwagi na swoją powszechną dostępność, śledzie bałtyckie są doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.
Śledzie są po prostu zdrowe - chronią przed miażdżycą, chorobami układu nerwowego, a także poprawiają koncentrację, pracę serca i mózgu.
Zalecenia zdrowego żywienia mówią o tym, by ryby pojawiały się w naszym jadłospisie co najmniej 2-3 razy w tygodniu. Dlaczego warto sięgać po ryby bałtyckie?
W książce znajdziesz ponad 70 nieoczywistych przepisów na śledzia m.in. przepisy na sałatki, przekąski, zupy, pasty i dania obiadowe.
Na co dzień, od święta i chyba od zawsze - śledź królował na polskich stołach. Swoje szczególne miejsce, pod wieloma postaciami, znajduje także na wigilijnym, polskim stole. Z uwagi na swoją powszechną dostępność, śledzie bałtyckie są doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.
Śledzie są po prostu zdrowe - chronią przed miażdżycą, chorobami układu nerwowego, a także poprawiają koncentrację, pracę serca i mózgu.
Zalecenia zdrowego żywienia mówią o tym, by ryby pojawiały się w naszym jadłospisie co najmniej 2-3 razy w tygodniu. Dlaczego warto sięgać po ryby bałtyckie?
Ryby są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, witamin i składników mineralnych, jednak ich podstawowe znaczenie prozdrowotne związane jest z obecnością kwasów tłuszczowych omega-3. Głównym źródłem kwasów omega-3 są ryby morskie.
Pamiętajmy także, żeby zwracać uwagę na to, w jaki sposób przyrządzamy ryby. Najkorzystniejsze dla naszego zdrowia będą te pieczone w folii, gotowane na parze lub duszone w obecności warzyw.
Opis przygotowany w oparciu o materiały prasowe
Liczba stron: 162
Rok wydania: 2020
Pamiętajmy także, żeby zwracać uwagę na to, w jaki sposób przyrządzamy ryby. Najkorzystniejsze dla naszego zdrowia będą te pieczone w folii, gotowane na parze lub duszone w obecności warzyw.
Opis przygotowany w oparciu o materiały prasowe
Liczba stron: 162
Rok wydania: 2020