Gotujmy z Nagrodami!

"Gotujmy z Nagrodami!" to unikatowy konkurs wśród serwisów kulinarnych.
Za wszystkie swoje aktywności na Gotujmy.pl otrzymujesz"wirtuale",
które w każdej chwili możesz wymieniać na atrakcyjne nagrody.
Tu nie ma losowania! Jeśli jako pierwszy, masz wystarczającą ilość wirtuali,
wybierasz sobie po prostu nagrodę i ją otrzymujesz.
Zapraszamy do aktywnego uczestnictwa, nagrody czekają!




Katalog Nagród Laureaci Punktacja Zasady Regulamin
Powrót do katalogu nagród
Książka "Śledzie Bałtyckie. Naturalnie"

Książka "Śledzie Bałtyckie. Naturalnie"

Książka powstała w ramach projektu edukacyjnego NATURALNIE BAŁTYCKIE, którego celem jest przekonanie Polaków do zwiększenia spożycia ryb. Zawiera ona ponad 70 przepisów na śledzia.





KOSZT: 1800 wirtuali

DOSTĘPNA ILOŚĆ: 3 szt.

Elementem projektu Naturalnie Bałtyckie jest książka kulinarna, która powstała we współpracy z duetem Śledziożercy - Gieno Mientkiewiczem i Andrzejem Szylarem.

W książce znajdziesz ponad 70 nieoczywistych przepisów na śledzia m.in. przepisy na sałatki, przekąski, zupy, pasty i dania obiadowe. 

Na co dzień, od święta i chyba od zawsze - śledź królował na polskich stołach. Swoje szczególne miejsce, pod wieloma postaciami, znajduje także na wigilijnym, polskim stole. Z uwagi na swoją powszechną dostępność, śledzie bałtyckie są doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.

Śledzie są po prostu zdrowe - chronią przed miażdżycą, chorobami układu nerwowego, a także poprawiają koncentrację, pracę serca i mózgu. 

Zalecenia zdrowego żywienia mówią o tym, by ryby pojawiały się w naszym jadłospisie co najmniej 2-3 razy w tygodniu. Dlaczego warto sięgać po ryby bałtyckie?

Ryby są bogatym źródłem pełnowartościowego białkawitamin i składników mineralnych, jednak ich podstawowe znaczenie prozdrowotne związane jest z obecnością kwasów tłuszczowych omega-3. Głównym źródłem kwasów omega-3 są ryby morskie. 

Pamiętajmy także, żeby zwracać uwagę na to, w jaki sposób przyrządzamy ryby. Najkorzystniejsze dla naszego zdrowia będą te pieczone w foliigotowane na parze lub duszone w obecności warzyw

Opis przygotowany w oparciu o materiały prasowe

Liczba stron: 162
Rok wydania: 2020