Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią
a jaki był w środku?
Staż w Gotujmy: 4244 dni
Miasto: -
a jaki był w środku?
ależ ja nie miałam nic złego na myśli drogi pożeraczu tylko też tak po prostu napisałam że dla mnie właśnie spotkanie z nim jest bardziej cenne niż te dolary :p
tak jak kicaj denerwuję się i chodzę jak lew po klatce w tę i we w tę
dokładnie....robienie tortów to przyjemność, a tym bardziej jak jeszcze ktoś się z nich cieszy i się komuś podobają
a z drugiej strony (nawiązując do postu pożeracza)..
pożeraczu - spotkanie z Buddym to o wiele więcej niż milion dolarów
ja bym z chęcią dodawała przepisy i zdjęcia i wszystko ...ale niestety mój laptop ledwo zipiący i internet nie dają mi takiej możliwości...
żeby dodać zdjęcia tortu do konkursu musiałam prosić o udostępnienie komputera i internetu koleżankę
hahahaa dobry tekst z tą paletą jaj się uśmiałam
Ja również jestem za !
Dziękuję baardzo cieszę się strasznie że tort się podoba wszyscy tutaj zamieszczają rewelacyjne wypieki - gratuluję wszystkim talentu
I jeszcze...
I jeszcze...
Jestem amatorką i samoukiem, jeśli chodzi o robienie tortów.
Dzisiaj proponuję:
Angielskie śniadanie… na słodko? Dlaczego nie! Zawsze obfitujące w tłuszcz i kalorie - tutaj: w cukier puder i inne słodkości
Wszystkie dekoracje (tj. jajko sadzone, plastry bekonu, kiełbaski, fasolka w sosie pomidorowym, tosty itd.) robiłam ręcznie od podstaw, czyli od wykonania masy na figurki
Cukrowy dzbanuszek i cukrowa filiżanka - wykonana i malowana ręcznie mini pędzelkiem i barwnikami spożywczymi. Czarne obwódki wokół listków i kwiatów zajęły najwięcej czasu (robiłam je wykałaczką maczaną w czarnym barwniku spożywczym). Herbata to galaretka. Wypić się nie da ale można zjeść
Mam nadzieję, że się podoba
Sylwia.
Ps. Wszystko oczywiście jadalne