Lasagne z łososiem i szpinakiem

Składniki
arkusze makaronu Lasagne Arrighi 12 szt
sos beszamelowy 400 g
świeży łosoś 400 g
gałka muszkatołowa szczypta
pieprz i sól szczypta
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Jak zrobić Lasagne z łososiem i szpinakiem?
Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody – wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry. Rozgrzej piekarnik do 180 C. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

źródło: https://gwiazdywkuchni.pl/