hej

  • Forum: hej

a robił ktoś danie z grzybów szii-take pycha,sama je uprawiam więc są podstawa w mojej kuchni

Odp: hej

  • Forum: hej

ok to danie ja robie często bo jest na szybko. pół kilo świerzych kapeluszy shitake,pokroić w paski i duśić na odrobinie masła ok 5 minut.dolać 100 ml.śmietanki,i w to włozyć serek topiony śmietankowy (lub plesniowy) według uznania.doprawic do smaku wegetą.dusić pod przykryciem ,kilka minut ,aż ser się rozpuści.najlepiej smakuje z makaronem wstążka.jest to danie proste,szybkie i bardzo dobre.SMACZNEGO

shitake

polecam

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

to polecam jeszcze shitake

Odp: co dzisiaj na obiad?

polecam schabowe a la SHITAKE

Odp: co dzisiaj na obiad?

schabowe a la 'shitake'.pychota

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: hej

  • Forum: hej

jak suszone to mozna do bigosu dodac.według własnego pomysłu.mozna też z cebulką po prostu tak jak nasze leśne grzyby.

Odp: Odp: Odp: hej

  • Forum: hej

ja czerpie przepisy z neta jest ich sporo .a jak nie znajdziesz to wyślę kilka.

szii-take polecam

schabowe są przepyszne z tych grzybów