Odp: Odp: Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy

Olek Banda napisał(a): Z tego co się orientuję jego prozdrowotne właściwości wynikają z dużej zawartości antyoksydantów i aktywnego składnika, jakim jest S-allilocysteina. Szczerze mówiąc jeszcze nie miałem z nim do czynienia, chociaż bardzo chętnie wykorzystałbym go w przygotowaniu jakiejś azjatyckiej potrawy. Wiecie może czy jest on dostępny w sklepach?

Najczęściej zmawiam go poprzez stronę https://czarny-czosnek.pl/. Jakoś nigdy nie zdarzyło się, żebym dostała od nich jakiś wybrakowany lub zepsuty produkt. Widać, że znają się na rzeczy, a przeprowadzanie procesu fermentacji na białym czosnku to ich specjalność. Ponadto moje koleżanki często kupują od nich suplement diety stworzony na bazie czarnego czosnku, żeby przyśpieszyć spalanie tkanki tłuszczowej. Według mnie to jeden z bardziej innowacyjnych produktów na rynku.

Odp: Odp: Wasze ulubione przepisy i potrawy

Marcelina Bala napisał(a): Hey! Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat czarnego czosnku. Może ktoś z Was o nim słyszał i mógłby podzielić się swoją wiedzą? Do jakich potraw warto go użyć i czy rzeczywiście jest aż tak bardzo zdrowy? Z góry dzięki za wszystkie informacje!

Ostatnio miałam przyjemność próbować potrawy, w której znajdował się czarny czosnek. Jak dla mnie to naprawdę świetny zamiennik białego. Nie ma aż tak ostrego smaku, a aromat jest nieziemski. Z tego co zdążyłam się zorientować to posiada znacznie więcej prozdrowotnych właściwości, niż ten tradycyjny. Spokojnie można zaliczyć go do żywności funkcjonalnej.