Jeszcze się uczę ;) Zaczynam prowadzić bloga ;]
http://kuchenny-armagedon.blogspot.com/

Odp: Chwalimy się;

a ja sie pochwaleswietnym minutnikiem, który niestety nie działa za bardzo, no ale trudno i jeszcze dostałam jojo a i zamówiłam e-booka, fajny

Odp: Chwalimy się;

super, impra musiałabyć świetna! gratki !

Odp: Ciekawostki - czyli co nas zaskoczyło

aha i znalazłam jeszcze jedną:
Czy wiesz, że Ostatnio prowadzone badania przez portugalski uniwersytet w Porto dowodzą, że marynowanie mięsa w alkoholu przed grilowaniem czy smażeniem zmniejsza ryzyko zachorowań ludzi na raka. Związane jest to z powstawaniem rakotwórczych związków tzw aminy heterocykliczne (w skrócie HA) w momencie...
smażenia czy pieczenia mięsa.
Obróbka cieplna żywności bardzo podwyższa ilość rakotwórczych substancji w jedzeniu.
Badania dowiodły że marynowanie mięsa w piwie czy winie przez 6 godzin przed obróbką obniża ilośc HA o nawet 90 %.

Odp: Ciekawostki - czyli co nas zaskoczyło

zawsze myślałam, że jest jedna jedyna marchewka pomarańczowa hmm, może jeszcze mi powiecie, że jest różowy seler?
a ja znalazłam taką ciekawostkęnajdroższy deser świata, w rekordach Guinessa jest)
Ekstrawagancki pudding czekoladowy za 22 tysiące funtów ma kształt jajka Faberge i zawiera tak kosztowne składniki, jak złoto, kawior, szampan i dwukaratowe brylanty.

Odp: co dzisiaj na obiad?

ale pyszności u mnie dzisiaj zupa kapuściana i golonka, ziemniaczki z cebulką i sałatka z marchwi

Odp: układamy wyrazy

a ja wam powiem, że ta zabawa to świetny sposób na relax i oderwanie się od krzyków, wrzasku- nawet tu na gotujmy gdzieniegdzie się zdarzają kłótnie i krzyki ... na szczęście rzadko
Kabanos
os

Odp: Pokolorowani W Kuchni

hmm. świetne , naprawdę super. Przydałoby się właśnie jeszcze trochę dodatków, ale takich, żeby główny obiekt był na pierwszym planie super kolorowo, uwielbiam takie klimaty