Odp: Odp: Odp: Odp: Torty artystyczne

Kocham_cukerky napisał(a): jesli mam byc szczera - renshaw śmierdzi octem jest okropna!


a pettinice - to jest masa, ktora potrzebuje dluzszej obróbki - czyli zanim zaczniesz wałkowac i ukladac na tort - musisz dłuzej ją wyrabiac. I niestety ona dosc szybko zasycha - wiec trzeba postepowac dosyć sprawnie i szybko.

Mozesz spróbowac troszke natłuscic łapki zanim się za nią zabierzesz.

hehehe nie chciałam tego mówić, ale faktycznie śmierdzi To mówisz, że tą drugą trzeba dłużej wyrabiać? hmmm... w przyszłym tygodniu robię kolejny tort, więc skorzystam z wskazówek Dzięki

Odp: Odp: Torty artystyczne

Kocham_cukerky napisał(a): a ta kupna to jaka?

Bo są rozne masy - lepsze i gorsze.

Ja mam bardzo złe doświadczenia z masą regalice - renshaw - jest okropna. własnie sie rwie....

używam masy pettinice i ta jest super - nic się nie rwie.

Na początku używałam renshaw, ale nie pasował mi smak i zapach, a teraz się przestawiłam na pettinice, ale nadal mam problemu. może to kwestia umiejętności i wprawy?

Odp: Torty artystyczne

Ja kiedyś zrobiłam masę z pianek marshmalow i to był pierwszy i ostatni raz od tamtej pory kupuję gotową. Ale przy oblekaniu często mam problemy i przedziera się, i właśnie o to pytałam, co zrobić, żeby tak nie było?

Odp: Torty artystyczne

To może zadam pierwsze pytanie, co robić, żeby masa się nie przedzierała. Dodam, że nie jest cienka, więc może za grubo ją wałkuję? Kurcze nie wiem. Poradźcie!

Odp: Torty artystyczne

Super W końcu miejsce dla nas

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Widzę, że emocje sięgają zenitu... Ponieważ czepialstwo tyczyło się nie tylko najlepszych, ja też pokażę zdjęcie mojego rozdziewiczonego tortu (nie najlepszej jakości, ale zawsze

P.S. Mój faworyt to tort ZanetaK

Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Dziękuję ślicznie To wielka frajda coś tworzyć Na początku jest jakaś wizja, ale jak to wyjdzie w praktyce to już co innego. Dlatego miło, że Wam się podoba