Odp: Karp po żydowsku /na słodko/ - komentarze

Hura!
W końcu ktoś podał podobny przepis do tego jaki robiła moja babcia! Ale jest kilka różnic: cebula pokrojona w piórka - nie może być sałtkowa!, ale gotowana dwie trzy godziny na wolnym ogniu, potem trzeba przyprawić solą, pieprzem w ziarnach, zielem angielskim i goździkami. Doprawić do smaku cukrem - ma być słodko słone. Następnie układać w rondlu jedną warstwę karpia uzupełnić wywarem z cebuli razem z cebulą do przykrycia - cebula jest tu bardzo ważnym składnikiem. Gotować razem z karpiem oczywiście przygotowanym wcześniej - wszystko jak wyżej w przepisie. Dodać odpowiednio cukru do smaku. Karp ma być biały ale nie rozgotowany ok 10 minut, no może 15 - zależy od karpia. Wystudzić aż do zastygnięcia - cebula zadziała jak żelatyna. Pozdrawiam babcię Halinkę