Przy robieniu soków w mikserze robi się piana...
Cześć, mam nadzieję, że to właściwe podforum.
Od jakiegoś czasu mam fazę na robienie soków - z pomarańczy, jabłek, pomidorów (w tym ostatnim przypadku właściwie to z przecieru pomidorowego - lenistwo)
No więc wkładam te produkty (niech będzie dzisiejsze moje dzieło - przecier pomidorowy, woda, przyprawy) do miksera - włączam i zawsze to samo - robi się taka wielka piana na górze i robią się też takie, nie wiem, fusy... rozumiem, jakbym to robił z całych owoców, ale to się dzieje nawet w przypadku zwykłego przecieru pomidorowego.
To jest denerwujące, bo nieapetycznie wygląda, a przez te fusy to muszę to przez sitko sitkować.
Jestem totalnym amatorem jak chodzi o kulinaria. Herbatę umiem zaparzyć i ewnetualnie ryż ugotować (a i to drugie potrafię spalić ) No ale bez przesady... przecier + mikser = piana i frędzle
Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek poradę.
Z poważaniem,
Przyszły mistrz robienia soków (z waszą pomocą )