Caffe mocca, czyli kawa mokka, to gatunek kawy charakteryzujący się czekoladowo-winnym smakiem. Zamiennie stosowane nazwy caffe mocca, kawa mokka lub caffe mocha oznaczają również napój. Jest to espresso z płynną czekoladą i mlekiem. Od innych mlecznych kaw mocca różni się tym, że dodaje się do niej niespienione mleko. Mocca doskonale smakuje z bitą śmietaną i szczyptą cynamonu. Może występować w wariancie z mleczną lub gorzką czekoladą. Mocca aksamitna podawana jest z lodami, które serwuje się na osobnym talerzyku.

Polecane przepisy do kategorii Kawa mocca

Mokka - Mousse

Mokka - Mousse

montajka montajka
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Znaleźliśmy 3 przepisów w kategorii Kawa mocca

Kawa mokka

Kawa mokka

Persik Persik

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: