Pochodzenie: Chiny
Opis: jest to jedna z odmian herbaty czarnej, która często gości na stołach obywateli Chin. Herbaciany napar posiada złoto-bursztynową barwę oraz mocny i orzeźwiający smak. Polecana do podawania obok kontynentalnych śniadań i przekąsek. Herbata nadaje się do maksimum 2-3 parzeń. Napar przygotowuje się zalewając yunnan wodą o 95 stopniach tzw. "białym wrzątkiem" i odstawia się ją na 2-3 minuty.
Opis: jest to jedna z odmian herbaty czarnej, która często gości na stołach obywateli Chin. Herbaciany napar posiada złoto-bursztynową barwę oraz mocny i orzeźwiający smak. Polecana do podawania obok kontynentalnych śniadań i przekąsek. Herbata nadaje się do maksimum 2-3 parzeń. Napar przygotowuje się zalewając yunnan wodą o 95 stopniach tzw. "białym wrzątkiem" i odstawia się ją na 2-3 minuty.