Sposób przygotowania:
Black Velvet
Przepis jest banalny, ale efekt końcowy to czysta poezja ;)
Wkładamy do zamrażalnika na jakieś 15 minut szklankę, co najmniej dwie godziny przed schładzamy piwo i szampana, muszą być bardzo zimne, wtedy efekt będzie lepszy.
Do ochłodzonej szklanki dolewamy (najlepiej w tym samym czasie) piwo i szampana, jednakże, jest to ciężka sztuka, więc jeśli nie chcemy wylania drinka to polecam wlać najpierw piwo (mniej więcej 0,25) i dokończyć szampanem... Można również najpierw wrzucić do schłodzonej szklanki 3-4 kostki lodu, wlać piwo i dokończyć szampanem... Od razu podawać ;)
Black Velvet jest orzeźwiającym i wybornym drinkiem ,w sam raz na rozpoczęcie romantycznego wieczoru...
Wkładamy do zamrażalnika na jakieś 15 minut szklankę, co najmniej dwie godziny przed schładzamy piwo i szampana, muszą być bardzo zimne, wtedy efekt będzie lepszy.
Do ochłodzonej szklanki dolewamy (najlepiej w tym samym czasie) piwo i szampana, jednakże, jest to ciężka sztuka, więc jeśli nie chcemy wylania drinka to polecam wlać najpierw piwo (mniej więcej 0,25) i dokończyć szampanem... Można również najpierw wrzucić do schłodzonej szklanki 3-4 kostki lodu, wlać piwo i dokończyć szampanem... Od razu podawać ;)
Black Velvet jest orzeźwiającym i wybornym drinkiem ,w sam raz na rozpoczęcie romantycznego wieczoru...