olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Cocktail truskawkowo-morelowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

orzeźwiająca, owocowo-alkoholowa kombinacja, oczywiście tylko dla odważnych dorosłych:)

Cocktail truskawkowo-morelowy

Składniki:

Cocktail truskawkowo-morelowy

 

  • 1kg mrożonych truskawek
  • 2 duże słoje kompotu morelowego
  • woda sodowa
  • 1butelka wytrawnego białego wina
  • 1 butelka półsłodkiego wermutu

Sposób przygotowania:

Cocktail truskawkowo-morelowy
Morele odcedzić, zalewę kompotową podgrzać, zalać nią truskawki i pozostawić na kilka godzin, aż truskawki całkiem się rozmrożą. Wlać butelkę białego wina i półsłodkiego wermutu. Caałość dokładnie wymieszać. Napój nalewać do wysokich szklaneczek. Podawać z kostką lodu i plasterkiem cytryny. Można rozcieńczyć wodą sodową.

Tagi:

półsłodki