Sposób przygotowania:
Karkade, Agua de Jamaica....
4 szklanki wody zagotowujemy w garnku, który niezbyt mocno "łapie" kolor (hibiskus mocno barwi) Resztę wody wstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Gdy woda zacznie wrzeć, zdejmujemy ją z ognia, dodajmy do niej liście hibiskusa i mięty oraz cukier. Mieszamy płyn aż do rozpuszczenia się cukru i odstawiamy na 10 minut pod przykryciem, by napar nabrał mocy. Używając sitka, wlewamy herbatkę do sporego dzbanka i dolewamy do niej tyle zimnej wody, aby wg. naszego gustu smak był orzeźwiający i lekki. Jeśli wolicie bardziej słodkie napoje, możecie dodać jeszcze trochę cukru. Odstawiamy herbatę do lodówki, do całkowitego schłodzenia.. Podajemy w szklankach, z dużą ilością kostek lodu, udekorowaną świeżymi listkami mięty