Sposób przygotowania:
Koktajl banan i gruszka z makiem
Gruszkę obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki do pojemnika. Do gruszki dodać obranego i podzielonego na mniejsze części banana.
Do owoców dodać biały i waniliowy cukier (ilość cukrów można sobie dowolnie regulować zwiększając lub zmniejszając ich ilość wedle uznania, można także całkowicie z cukrów zrezygnować lub zastąpić je czymś innym na przykład miodem lub stewią).
Do wszystkich składników umieszczonych w pojemniku dodać jogurt grecki (można dodać inny nabiał, ale jogurt grecki zapewnia fajną kremową konsystencję koktajlu, wzbogaca walory smakowe). Na koniec do całości dosypać mak (jego ilość też można sobie indywidualnie dostosowywać).
Wszystko zblendować. Pić koktajl od razu lub po schłodzeniu.
Do owoców dodać biały i waniliowy cukier (ilość cukrów można sobie dowolnie regulować zwiększając lub zmniejszając ich ilość wedle uznania, można także całkowicie z cukrów zrezygnować lub zastąpić je czymś innym na przykład miodem lub stewią).
Do wszystkich składników umieszczonych w pojemniku dodać jogurt grecki (można dodać inny nabiał, ale jogurt grecki zapewnia fajną kremową konsystencję koktajlu, wzbogaca walory smakowe). Na koniec do całości dosypać mak (jego ilość też można sobie indywidualnie dostosowywać).
Wszystko zblendować. Pić koktajl od razu lub po schłodzeniu.