aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Kruszon truskawkowo-morelowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dla rozgrzania organizmu

Kruszon truskawkowo-morelowy

Składniki:

Kruszon truskawkowo-morelowy

 

  • 1 kg mrozonych truskawek
  • 2 sloje kompotu morelowego
  • woda sodowa
  • butelka wytrawnego bialego wina
  • butelka polslodkiego wermutu

 

Sposób przygotowania:

Kruszon truskawkowo-morelowy
morele odcedzic zalewe kompotoa podgrzac zalac nia truskawki i pozostawic na kilka godzin az calkowicie sie rozmroza wlac butelke wytrawnego wina i butelke wermutu wymieszac nalewac do wysokich szklaneczek podawac z kostakami lodu i plasterkiem cytryny koktajl mozna rozcienczyc woda sodowa