Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
hm...może coś przeropbić i wyjdzie jakieś takie podobne... nie mam koncepcji xD
Staż w Gotujmy: 5945 dni
Miasto: -
hm...może coś przeropbić i wyjdzie jakieś takie podobne... nie mam koncepcji xD
hm.. może patison? tylko taki inny xD
osobiście tego nie próbowałam... moja znajoma, gdy była w 3 miesiącu ciąży zasmakowała w bezach z ogórkami kiszonymi oraz w plackach dyniowych z szynką i dżemem morelowym...
Bazylię można zamrozić. W małych woreczkach. im większa ilość bazylii w woreczku tym smak staje się inny. Jeżeli nie masz zamiaru mrozić, dodawaj to większości potraw - ryb, mięs, sałatek, surówek. Znam przepis, w którym zużywa się mnóstwo bazylii. Jest to jajecznica włosko-polska ( mój osobisty przepis). Wystarczy zerwć dużo bazylii, usmażyć jajecznicę z kostką wędlinki ( najlepiej nie tłustej ). I zasypać kilogramem bazylii Mniam.
Margaryna jest... jakby to ująć. Mniej smaczna niż prawdziwe masło. niestety prawdziwe masło jest bardziej tuczące i mniej zdrowe. Ale jak każdy wie - margaryna nie oddaje tego smaku. Kiedyś mogłam objadac się masłe i margaryną. Teraz postanowiłam zadbać o siebie. Nie jem tych dwóch rzeczy od pół roku i schudłam 11 kg. Ostatnio też smak masła przyprawia mnie o dreszcze. Znienawidziłam masło i margarynę.