Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

osobiście tego nie próbowałam... moja znajoma, gdy była w 3 miesiącu ciąży zasmakowała w bezach z ogórkami kiszonymi oraz w plackach dyniowych z szynką i dżemem morelowym...

Odp: Cała grządka bazylii... co z nią zrobić?

Bazylię można zamrozić. W małych woreczkach. im większa ilość bazylii w woreczku tym smak staje się inny. Jeżeli nie masz zamiaru mrozić, dodawaj to większości potraw - ryb, mięs, sałatek, surówek. Znam przepis, w którym zużywa się mnóstwo bazylii. Jest to jajecznica włosko-polska ( mój osobisty przepis). Wystarczy zerwć dużo bazylii, usmażyć jajecznicę z kostką wędlinki ( najlepiej nie tłustej ). I zasypać kilogramem bazylii Mniam.

Odp: Masło czy margaryna?

Margaryna jest... jakby to ująć. Mniej smaczna niż prawdziwe masło. niestety prawdziwe masło jest bardziej tuczące i mniej zdrowe. Ale jak każdy wie - margaryna nie oddaje tego smaku. Kiedyś mogłam objadac się masłe i margaryną. Teraz postanowiłam zadbać o siebie. Nie jem tych dwóch rzeczy od pół roku i schudłam 11 kg. Ostatnio też smak masła przyprawia mnie o dreszcze. Znienawidziłam masło i margarynę.