Hej :)

  • Forum: Hej :)

Hejka, tak jak wy interesuje się gotowaniem. Staram się wymyślać sama różne przepisy, ale korzystam również z tych sprawdzonych od kilku pokoleń. Prowadzę bloga kulinarnego, który stanowi moją prywatną książkę kucharską, a dla innych ludzi jest źródłem wielu kulinarnych tricków i informacji o tym jak żywienie wpływa na zdrowie
http://kulinarnamapa.blogspot.com/

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Odp: Napoje na upały

Tyko i wyłącznie woda z dodatkiem owoców i mięty. Oprócz tradycyjnej cytryny dodaję truskawki, maliny itp.- w zależności co mam pod ręką Ewentualnie mocno schłodzony kompot. Najlepiej całą noc

Odp: Nadzienie szpinakowe

Smak szpinaku nieźle podkręca ser pleśniowy szczególnie roquefort. Oprócz tego przyprawy takie jak czosnek i gałka muszkatołowa oraz standardowo sól i pieprz. Zresztą jeśli jesteś zainteresowana to na moim blogu mam przepis na niezły szpinak http://kulinarnamapa.blogspot.com/2017/05/przepisy-bazowe-jak-przyrzadzic-dobry.html. Zrezygnowałabym jedynie ze śmietany aby nadzienie nie było zbyt wodniste.

Mam nadzieję, że zainspiruje cię to jakoś i pierogi wyjdą smaczne

Odp: Czego nigdy nie może zabraknąć?

U mnie nie może zabraknąć przypraw. Szczególnie słodkiej papryki i wszelkiego rodzaju ziół. No i oczywiście czosnku. Przyprawy nadają charakteru potrawie i gdy ich którejś z nich zabraknie, a właśnie gotuję jakąś potrawę czuję, że czegoś jej brakuje.

Odp: Kuchnie świata

Ciężkie pytanie, ale najwięcej inspiracji czerpię z kuchni azjatyckiej i meksykańskiej. To są zdecydowanie moje klimaty.