Nadzienie szpinakowe

Obserwuj wątek

Odp: Nadzienie szpinakowe

amarylis
  • amarylis

  • Posty: 21
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja dodaję fety albo ricotty. Takie nadzienie jest najlepsze.

Odp: Nadzienie szpinakowe

Jagoda_Pobruc
Ja robię tak że zaparzam listki dodaję czosnek, cebulkę i blenduję, wrzucam do panasonica jak jest rzadkie to dodaję troszkę bułki tartej i jajko : )

Odp: Nadzienie szpinakowe

Akte
  • Akte

  • Posty: 5
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Smak szpinaku nieźle podkręca ser pleśniowy szczególnie roquefort. Oprócz tego przyprawy takie jak czosnek i gałka muszkatołowa oraz standardowo sól i pieprz. Zresztą jeśli jesteś zainteresowana to na moim blogu mam przepis na niezły szpinak http://kulinarnamapa.blogspot.com/2017/05/przepisy-bazowe-jak-przyrzadzic-dobry.html. Zrezygnowałabym jedynie ze śmietany aby nadzienie nie było zbyt wodniste.

Mam nadzieję, że zainspiruje cię to jakoś i pierogi wyjdą smaczne

Nadzienie szpinakowe

ciasteczka
Mężowi zachciało się pierogów z nadzieniem szpinakowym. Co oprócz szpinaku można do nich dodać? Obawiam się, że samo "zielsko" będzie w smaku mdłe. Macie jakiś pomysł?

Odpowiedz na/ edytuj Nadzienie szpinakowe