Odp: Czy woda mineralna nadaje się do gotowania w czajniku elektrycznym?
Tak tak, smak wody różni się od smaku zwykłej kranówki, potwierdzam
Staż w Gotujmy: 5510 dni
Miasto: -
Tak tak, smak wody różni się od smaku zwykłej kranówki, potwierdzam
Filtr sprawuje się bardzo dobrze, kupiłem sobie taki w ramach prezentu gwiazdkowego (za stary jestem żeby od rodziców dostawać ). Woda jest klarowna, odkamieniona i naturalnie zdrowsza. Polecam każdemu taki gadżet
Ok, czyli jakby nie patrzeć taki dzbanek z filtrem o pojemności prawie 4l wystarczy na intensywne używanie w kilka osób. Można je kupić gdzieś przez internet?
A jakie są pojemności filtrów dzbankowych? Widziałem tylko takie 1,5l, są w sprzedaży także większe?
W takim razie wygląda na to, że filtr narurowy to bardziej opłacalna i przyszłościowa decyzja, prawda? Zastanawia mnie tylko koszt utrzymania takiego cacka.
@SuperLilka: też mam filtr tej firmy ale dzbankowy. Czy woda przefiltrowana w ogóle ma jakieś "magiczne" właściwości czy tylko zostaje pozbawiona kamienia? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem bo używam filtra tylko po to żeby uniknąć osadu w czajniku i chronić nerki
Witam,
miałem podobny problem który został rozwiązany w najprostszy możliwy sposób - zainwestowałem w filtr do wody. Znudziło mi się usuwanie kamienia octem