Sałatka selerowo-pomarańczowa - komentarze

Sałatkę rozłożyć na talerzach, podać schłodzoną i ugarnirowaną listkami mięty....

Cały przepis: Sałatka selerowo-pomarańczowa

Kacze piersi w sosie orzechowym - komentarze

Do sosu włożyć piersi i zagotować z sosem. Podawać pokrojone na plasterki, polane sosem....

Cały przepis: Kacze piersi w sosie orzechowym

Indyczka pieczona - komentarze

Pod koniec pieczenia indyczkę można obsypać tartą bułką....

Cały przepis: Indyczka pieczona

Gęś pieczona - komentarze

Po upieczeniu gęsi należy wyjąć jabłka, oprószyć je cukrem i podawać z gęsią....

Cały przepis: Gęś pieczona

Ozór w sosie - komentarze

Ozór włożyć do sosu i podgrzewać 10 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami....

Cały przepis: Ozór w sosie

Polędwica w cieście - komentarze

Upieczoną polędwicę pokroić na plastry grubości ok. 3 cm i podawać z sosem maderowym, myśliwskim lub grzybowym. ...

Cały przepis: Polędwica w cieście

Pilaw z baraniny - komentarze

Przełożyć pilaw do naczynia żaroodpornego i piec 40 minut pod przykryciem w temperaturze 180 st.C....

Cały przepis: Pilaw z baraniny

Cielęcina w potrawce - komentarze

Podawać z ryżem lub kaszą krakowską. Do sosu można dodać marchewkę z wywaru....

Cały przepis: Cielęcina w potrawce

Gulasz węgierski - komentarze

Do gulaszu można dodać 1 pomidor lub 1 łyżkę koncentratu pomidorowego......

Cały przepis: Gulasz węgierski

Surówka z kapusty z kefirem - komentarze

Surówkę przyrządza się na pół godziny przed podaniem....

Cały przepis: Surówka z kapusty z kefirem