Sałatka z jabłek i bakalii - komentarze

Orzechy posiekać, migdały sparzyć, obrać i pokra­jać w piórka......

Cały przepis: Sałatka z jabłek i bakalii

Koktajl karambolowy - komentarze

Karambolę umyć, odkroić kilka małych plasterków, a resztę owocu pokroić na...

Cały przepis: Koktajl karambolowy

Kalarepa faszerowana po polsku - komentarze

Kalarepa faszerowana: Kalarepę umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować ok 15 minut,...

Cały przepis: Kalarepa faszerowana po polsku

Tortilla - przepis podstawowy - komentarze

Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając...

Cały przepis: Tortilla - przepis podstawowy

Zupa pieczarkowa 2 - komentarze

Obraną, opłukaną włoszczyznę zalać w garnku 1,5 l wrzątku i gotować 20 minut. W tym...

Cały przepis: Zupa pieczarkowa 2

Omlet po chłopsku - komentarze

Omlet po chłopsku możemy podawać na obiad lub kolację. Omlet po chłopsku można jeść z sałatką z pomidorów. ...

Cały przepis: Omlet po chłopsku

Mus jabłkowy - komentarze

W Niemczech je się placki ziemniaczane z musem jabłkowym (kupowanym w kartonach lub robionym samodzielnie w domu)....

Cały przepis: Mus jabłkowy

Masło czosnkowe - komentarze

Aby przyrządzić Masło czosnkowe do gotującej, osolonej wody wrzucamy obrany czosnek i gotujemy 8 minut. Wyjmujemy,...

Cały przepis: Masło czosnkowe

Czachobili z wołowiny (Gruzja) - komentarze

Czachobili z wołowiny: Mięso umyć, osuszyć, pokrajać na małe kawałki, oprószyć mąką, obrumienic...

Cały przepis: Czachobili z wołowiny (Gruzja)