Roladki z kaczki na dziko - komentarze

Sprawioną kaczkę umyć, rozciąć wzdłuż, wyjąć kości i podzielić mięso na 10...

Cały przepis: Roladki z kaczki na dziko

Duszone mięso - Gedempte flaish - komentarze

Mięso i tłuszcz włożyć do dużego, szerokiego, płaskiego garnka, postawić na...

Cały przepis: Duszone mięso - Gedempte flaish

Grzyby marynowane - komentarze

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do rondla wlać oliwę, wodę, sok cytrynowy,...

Cały przepis: Grzyby marynowane

Zielone łodzie - komentarze

3/4 filiżanki startego sera mozzarella...

Cały przepis: Zielone łodzie

Minestrone wg Stendhala - komentarze

Wszystko oprócz ryżu i kapusty - włożyć do garnka. Seler, marchew i cebula muszą...

Cały przepis: Minestrone wg Stendhala

Kotlety z ryżu z grzybami - komentarze

Mleko osolić, zagotować, włozyć opłukany ryż, masło, zamieszać, ugotować na...

Cały przepis: Kotlety z ryżu z grzybami

Kotlety jagnięce po polsku - komentarze

Mięso dokładnie umyć, oddzielić od kości, obrać z błon i żył. Zagotować szklankę...

Cały przepis: Kotlety jagnięce po polsku

Kabaczek z szynką po rzymsku - komentarze

Obrać ze skóry kabaczek i pokrajać na dość grube plastry. Obtoczyć w mące z...

Cały przepis: Kabaczek z szynką po rzymsku

Befsztyki wiejskie - komentarze

Mięso zemleć, dodać łyżkę oleju i 2 łyżki zimnej przegotowanej wody, wyrobić, nie dodając żadnych przypraw......

Cały przepis: Befsztyki wiejskie

Ciasteczka biszkoptowe z makiem - komentarze

Jaja wymieszać z cukrem i ubić na parze na pulchną masę. Dodać przesianą mąkę i...

Cały przepis: Ciasteczka biszkoptowe z makiem