dużo czasu spędzam na działce, wśród kwiatów, ptaków i wszelkiego rodzaju robaków.... :O):O):O)

Odp: Odp: Włamania na działkach

olivv napisał(a): U mnie na działce jak na razie nic nie zginęło. A na zimę w altanie zostały tylko blaty, stół... i tyle Natomiast niedawno ktoś chodził po dachu altany ponieważ został trochę wgnieciony

Ten"ktoś na dachu" chyba ćwiczył wchodzenie przez komin przed świętami U nas spokój na działkach, lecz na zimę w altanach nie powinno sie nic wartościowego zostawiać...a przede wszystkim kosiarek. Jedyną rzeczą , która ginie nieraz u nas , to są krany wykręcane.......

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa napisał(a): M_Sart
https://gotujmy.pl/zajac-po-mediolansku,przepisy,124418.html
http://www.lowiecki.pl/przepisy.php?prz=25&zw=5&po=10&zr=
Ewcia...jesteś najlepsza "w łapankach", ja nie mam cierpliwości /od razu bym wystrzelała/

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

edytaha napisał(a): M_Sart
https://gotujmy.pl/bazant-po-wegiersku,przepisy,124421.html
http://www.lowiecki.pl/przepisy.php?prz=187&zw=11&po=10&zr=
Więc....." zając po mediolańsku" zapewne tez jest skopiowany

Odp: Chwalimy się;

A ja mam wreszcie jajeczny zegar - EGGTIMER, jutro wypróbuję i zobaczę , co to za cudo

Odp: Odp: Odp: TORT z 18- tki

Tort miał "niebiański" smak, lecz tym razem ...... niestety, nie moje dzieło

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

edytaha napisał(a): przejs napisał(a): Moim zdaniem opanować można tylko zmieniając punktację. Teraz po prostu opłaca się wstawiać przepisy bez fotek, na akord. Gdyby proporcje w punktacji były inne - np 10 punktów za przepis bez fotek, 25 z fotką, 30 z powyżej 3 fotkami - przestałoby się opłacać kopiować przepisy
Najgorsze, że fotki też można skopiować


Dlatego też moim zdaniem, należało by wprowadzić przepisy kategorycznie ...........z fotkami i to jeszcze w czasie wykonania potrawy. Wtedy kopiowania i skany chyba by się zminimalizowały.

Odp: Odp: Odp: Jak powstaja nazwy potraw?

Netka napisał(a): Bardzo ciekawe Dzięki

...a czy nie masz też po polsku?Nie wszyscy znają angielski

Chyba mniej więcej , tak to wygląda :
Kanapki

Pewnego dnia w 1700 roku, hrabia Sandwich był tak zajęty, hazardu, nie chciał iść do jedzenia. Więc kazał jedzenie do ułożone między dwie kromki chleba, który jadł podczas gier hazardowych.Kanapka jest bardzo popularny do dziś.


chipsy ziemniaczane

Pewnego dnia w 1853 roku, kolacja w Moon Lake Lodge w Saratoga Springs, Nowy Jork, nie chciał jeść, aby frytek, ponieważ były zbyt grube. Szef kuchni, George Crum, smażone cieńsze partii, ale klient również odrzucił te. Crum postanowił nauczyć diner lekcji. On plastry ziemniaków cienka jak papier i smażone to tak mocno, że nie może być usunięty za pomocą widelca. Ale klient ich umiłował. Wkrótce innych klientów nie prosi o frytki.

Rożki do lodów

Ernest Hamwi sprzedawał Syrii ciasto na Targi w St Louis Świata w 1904 roku. Kiedy w pobliżu sprzedawcę lodów zabrakło potraw, Hamwi walcowane niektóre ciasta w stożek więc lody mogą być umieszczone wewnątrz.Lody był wielkim hitem. Jednak włoskich imigrantów o nazwie Italo Marchiony otrzymał patent na produkcję rożki do lodów wcześniej w tym samym roku, co sugeruje, więcej niż jedna osoba wynalazł rożki do lodów.

Odp: Pośmiejmy się

Wygrzebane w internecie.....

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Bunia
Wszyscy wiemy, że Twoje przepisy są rewelacyjne, zarówno sposób wykonania , jak i sposób podania. Lecz tu w tej "kiszce" stanęłam przed dylematem- co to? Mnie się kojarzy z kaszanką taka grubą, nie z krupniokiem i nie z pasztetową. Więc gdybym nawet chciała zrobić , to stoję w miejscu..... i nie wiem "co z czym i do czego".
O to nam chodziło w tym przepisie, że jest nie dokładny, taki nijaki i "kto gra główne skrzypce" w tym przepisie ?

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa napisał(a): A to są chyba jakieś kpiny.
https://gotujmy.pl/kiszka-na-zimno,przepisy,122794.html

ZEWA , o tej kiszce czytałam i sama się śmiałam do siebie, czegóż to ludziska nie wymyślą ? Dlaczego takie przepisy są akceptowane, dziwię się bardzo... ?