dużo czasu spędzam na działce, wśród kwiatów, ptaków i wszelkiego rodzaju robaków.... :O):O):O)
Odp: Odp: Włamania na działkach
- Forum: Włamania na działkach
olivv napisał(a): U mnie na działce jak na razie nic nie zginęło. A na zimę w altanie zostały tylko blaty, stół... i tyle Natomiast niedawno ktoś chodził po dachu altany ponieważ został trochę wgnieciony
Ten"ktoś na dachu" chyba ćwiczył wchodzenie przez komin przed świętami U nas spokój na działkach, lecz na zimę w altanach nie powinno sie nic wartościowego zostawiać...a przede wszystkim kosiarek. Jedyną rzeczą , która ginie nieraz u nas , to są krany wykręcane.......
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
zewa napisał(a): M_Sart
https://gotujmy.pl/zajac-po-mediolansku,przepisy,124418.html
http://www.lowiecki.pl/przepisy.php?prz=25&zw=5&po=10&zr=
Ewcia...jesteś najlepsza "w łapankach", ja nie mam cierpliwości /od razu bym wystrzelała/
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
edytaha napisał(a): M_Sart
https://gotujmy.pl/bazant-po-wegiersku,przepisy,124421.html
http://www.lowiecki.pl/przepisy.php?prz=187&zw=11&po=10&zr=
Więc....." zając po mediolańsku" zapewne tez jest skopiowany
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
A ja mam wreszcie jajeczny zegar - EGGTIMER, jutro wypróbuję i zobaczę , co to za cudo
Odp: Odp: Odp: TORT z 18- tki
- Forum: TORT z 18- tki
Tort miał "niebiański" smak, lecz tym razem ...... niestety, nie moje dzieło
Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
edytaha napisał(a): przejs napisał(a): Moim zdaniem opanować można tylko zmieniając punktację. Teraz po prostu opłaca się wstawiać przepisy bez fotek, na akord. Gdyby proporcje w punktacji były inne - np 10 punktów za przepis bez fotek, 25 z fotką, 30 z powyżej 3 fotkami - przestałoby się opłacać kopiować przepisy
Najgorsze, że fotki też można skopiować
Dlatego też moim zdaniem, należało by wprowadzić przepisy kategorycznie ...........z fotkami i to jeszcze w czasie wykonania potrawy. Wtedy kopiowania i skany chyba by się zminimalizowały.
Odp: Odp: Odp: Jak powstaja nazwy potraw?
- Forum: Jak powstaja nazwy potraw?
Netka napisał(a): Bardzo ciekawe Dzięki
...a czy nie masz też po polsku?Nie wszyscy znają angielski
Chyba mniej więcej , tak to wygląda :
Kanapki
Pewnego dnia w 1700 roku, hrabia Sandwich był tak zajęty, hazardu, nie chciał iść do jedzenia. Więc kazał jedzenie do ułożone między dwie kromki chleba, który jadł podczas gier hazardowych.Kanapka jest bardzo popularny do dziś.
chipsy ziemniaczane
Pewnego dnia w 1853 roku, kolacja w Moon Lake Lodge w Saratoga Springs, Nowy Jork, nie chciał jeść, aby frytek, ponieważ były zbyt grube. Szef kuchni, George Crum, smażone cieńsze partii, ale klient również odrzucił te. Crum postanowił nauczyć diner lekcji. On plastry ziemniaków cienka jak papier i smażone to tak mocno, że nie może być usunięty za pomocą widelca. Ale klient ich umiłował. Wkrótce innych klientów nie prosi o frytki.
Rożki do lodów
Ernest Hamwi sprzedawał Syrii ciasto na Targi w St Louis Świata w 1904 roku. Kiedy w pobliżu sprzedawcę lodów zabrakło potraw, Hamwi walcowane niektóre ciasta w stożek więc lody mogą być umieszczone wewnątrz.Lody był wielkim hitem. Jednak włoskich imigrantów o nazwie Italo Marchiony otrzymał patent na produkcję rożki do lodów wcześniej w tym samym roku, co sugeruje, więcej niż jedna osoba wynalazł rożki do lodów.
Odp: Pośmiejmy się
- Forum: Pośmiejmy się
Wygrzebane w internecie.....
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Bunia
Wszyscy wiemy, że Twoje przepisy są rewelacyjne, zarówno sposób wykonania , jak i sposób podania. Lecz tu w tej "kiszce" stanęłam przed dylematem- co to? Mnie się kojarzy z kaszanką taka grubą, nie z krupniokiem i nie z pasztetową. Więc gdybym nawet chciała zrobić , to stoję w miejscu..... i nie wiem "co z czym i do czego".
O to nam chodziło w tym przepisie, że jest nie dokładny, taki nijaki i "kto gra główne skrzypce" w tym przepisie ?
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
zewa napisał(a): A to są chyba jakieś kpiny.
https://gotujmy.pl/kiszka-na-zimno,przepisy,122794.html
ZEWA , o tej kiszce czytałam i sama się śmiałam do siebie, czegóż to ludziska nie wymyślą ? Dlaczego takie przepisy są akceptowane, dziwię się bardzo... ?