Odp: Żurek z grzybami czy bez? 

Pewnie, że się dodaje Żurek świąteczny odróżnia się właśnie z tym, że jest z dodatkiem grzybów. Ja dodaję nawet w ciagu roku jak gotuję żurek, bo z grzybami zwyczajnie jest znacznie smaczniejszy.

Odp: Jakie mięso na święta?

U mnie jest podobnie - zwykle jest to schab pieczony, ale zdarzają się też różne wariacje np. kotlety zapiekane w serze z grzybami itd. Ogólnie raczej zostaje dużo z Wigilii, a tam wiadomo - bez mięsa.

Odp: Owoce i warzywa

Owoce to dla mnie podstawa. Teraz mamy sezon na cytrusy więc dla mnie naprawdę rewelacja, bo uwielbiam pomarańczy i mandarynki. Zresztą to właśnie kojarzą mi się one ze Świętami

Odp: Jakie mieso na diecie?

Wszytko zależy jeszcze na jakiej diecie Ogólnie byle nie wieprzowina, bo jest zbyt tłusta i ciężko strawna dla człowieka. Dobry drób lub wołowina

Odp: Zupy na wigilię

Dla mnie absolutną podstawą jest grzybowa. Nie wyobrażam sobie świąt bez niej Szczególnie jeżeli jest ona robiona z wielu różnych grzybów. Ja kupuję zwykle susz Jampol, który można dostać w sklepach. Są to grzyby polskie i idealnie nadające się właśnie do przygotowywania potraw świątecznych. Lubię też żurek, no i oczywiście też nie może zabraknąć w nich grzybów