Gotowanie to moje hobby. Lubięzarówno dania tradycyjne jak i różnego rodzaju eksperymenty. Mam nadzieję ze znajdziecie wśród moich przepisów coś co Wam się spodoba. Jakość zdjeć mam nadzieję że mi wybaczycie ale robię je komórką i nie zawsze wychodzą idealnie.

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

misia14 napisał(a): Przy wstawianiu, zdjęć, jest zdjęcie główne i potem etap I, etap II itd. rozumiem aby zdjęcie miało podpis minim 50 znaków i jest zrozumiałe jeśli chodzi o etapy przygotowania....ale uważam,że zdjęcie główne powinno być podpisane TYLKO nazwą potrawy, krótko i treściwie....np. karpatka, sałatka wiosenna...
Sądze tak dlatego,że wszędzie tzn ksiązki kucharskie, czasopisma kulinarne i wreszcie inne strony kulinarne w internecie pod zdjęciem GŁÓWNYM mają tylko nazwę potrawy....i wyszukiwarka w googlach właśnie takie zdjęcie tez wychwyci.... po co komuś informacja pod zdjęciem głównym "moja wspaniała karpatka, którą cała rodzina lubi...polecam" . Może tu administratorzy strony coś by zmienili. Proszę o przemyślenie mojej propozycji


Popieram. Właśnie dodawałam przepis do którego miałam 1 zdjęcie i zamiast normalnie napisać co na nim jest to musiałam wymyslać moim zdaniem przygłupi opis żeby mi je system zaliczył. W przypadku kolejnych etapów przygotowania to nie problem, ale przy gotowej potrawie wystarczy napisać co jest na zdjeciu.

Odp: Odp: Czy polecacie speedcook?

Varadero napisał(a): Oczywiście lepiej jest poczekać kilka dni, bo ma się pojawić coś jeszcze lepszego...


Oczywiście, niewiadomo co, za niewiadomo ile a reklame wstawiacie gdzie sie da.....

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Kiedyś było tak że za zaproszona osobe były punkty, ale musiała ona dodawać przepisy. Za fikcyjne konta punktów nie było. Podejrzewam że teraz jest podobnie.

Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Pyza napisał(a): moim zdaniem: za dużo punktów za "łysy" przepis a za mało za przepis z opisanymi zdjęciami - lepiej "tworzyć" bezmyślne teksty zmieniając kilka słów i zgarniać za to punkty a więc dalej najlepiej traktowani będą przepisywacze i Ci co nic nie wnoszą a ludzi z bazą własnych i dobrych przepisów się wygania. Mnie się to nie podoba, ale Wasza wola - kolejny sygnał, że wolicie jednak ilość a nie jakość

Popieram. Jeśli goły przepis będzie lepiej punktowany niż zdjęcia to otwiera się raj dla kopiarzy. Po co robic zdjęcia skoro w tym samym czasie mozna wstawić gołe przepisy za które jest większa ilość punktów niż za zdjęcia?

Odp: konnichiwa

Konnichiwa Sakura san

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Pojawiło sie tez sporo nowych osób i jak widzę niektórzy od wczoraj wstawili po 200 przepisów itp. Takiej ilości naraz nie dałabym rady pomimo najlepszych chęci. A co do nagród to jak nie te to bedą inne i zawsze cos ciekawego bedzie mozna sobie wybrac. Narazie skutek jest taki że wiele ciekawych przepisów przechodzi niezauwazonych bo komu chce sie przeglądac tyle podstron z jednego dnia

Tylko z dzisiaj jest juz ponad 50 podstron a do północy pewnie bedzie drugie tyle. Niby to dobrze dla strony, ale ja nawet nie wiem co kto wstawił bo takiej ilości nie chce mi sie przegladać.

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

To jest skutek nie czytania regulaminów portali na których się rejestrujemy. Osobiście bardzo dokładnie czytam regulamin przed zarejestrowaniem się, zwłaszcza odnośnie praw autorskich. W wiekszości przypadków my jako autorzy mamy prawa do swoich utworów ale jest w necie kilka portali na których w chwili wstawienia przepisu przenosimy prawa autorskie do przepisu na jego właścicieli i jesli potem wstawimy gdzieś taki przepis to taka strona szybko upomni sie o "swoje". Jedna z takich stron jest np. uwielbiam.pl

Odp: Odp: Odp: Jakie mieso na diecie?

cherry napisał(a): caroline1983 napisał(a): Nie martw sie Nawet pasztet nie musi byc taki straszny tylko trzeba go zrobic samemu i odpowiednio dobrać składniki.

Caroline, mądralo jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu. Ale chętnie skorzystam z jakiegoś najłatwiejszego przepisu na pasztet - dietetyczny. Może ktoś z Was zna naprawdę dobry?


Ja też nie ale mająć pod ręką jakiś przepis dałabym rade. Jak dla mnie ciasta sa znacznie trudniejsze No moze poza kilkoma podstawowymi...

Odp: Jakie mieso na diecie?

Nie martw sie Nawet pasztet nie musi byc taki straszny tylko trzeba go zrobic samemu i odpowiednio dobrać składniki.

Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty

Moje uwagi:
1. Po zapisaniu się na newsletter lub do bazy testerów powinna zniknąć z aktywnych opcja ponownego zapisania się. Tym sposobem to można wykorzystując różne maile całą rodzine zapisac i dostać punkty.
2. Dodanie superprzepisu - punkty sa dodawane przez moderatorów.
Dodanie super-porady - mam prztyczek i sama ma decydowac czy moja porada jest zwykła za 10pkt. czy super za 30pkt. - to jest kolejne miejsce do naduzyc.
3. Jak powinno byc opisane zdjecie do przepisu. Dodałam przepis z zdjęciem. Było opisane nazwą potrawy i za zdjecie dostałam 10pkt. Jak powinno byc opisane żeby moderator naliczył za nie 20pkt?


Poza tym wszystko jest dla mnie jasne i bardzo mi sie podoba pomysł zbierania punktów. Szkoda tylko ze zostało to wprowadzone dopiero teraz.