Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Dzisiaj biały barszcz na kiełbasie i odsmażane naleśniki z serem
Staż w Gotujmy: 4842 dni
Miasto: Warszawa
Dzisiaj biały barszcz na kiełbasie i odsmażane naleśniki z serem
Wczoraj raclette i sałatka
Bahus napisał(a): Roladka ze schabu, ziemniaki, fasolka szparagowa.
Pyszka
eli_555 napisał(a): Do mnie dotarły miski żaroodporne i talerz do mikrofali.
Ja swoje miseczki dopiero dzisiaj zamówiłam, bo przyszło mi do głowy, że będą fajne do topienia czekolady
gosia56 napisał(a): edytaha napisał(a): A ja chciałam pochwalić się (wprawdzie z ogromnym opóźnieniem, ale naprawdę byłam zabiegana) nagrodą zdobytą w konkursie "Podróż przez smaki Europy" - książką "Moje smaki". Bardzo dziękuję Redakcji
Obok niej moje ostanie zdobycze książkowe, oraz świeżo zakupione drobiazgi A ja tez sobie kupiłam takie foremki ale serduszek już nie było
Ja ze swoich dzisiaj już korzystałam, fajne są
2milutka napisał(a): A ja się pochwalę ..1 miejsce na Otwartych Mistrzostwach Polski Południowej w Karate Kyokushin w Mielcu-Mój rodzynek...
Agatko, gratki dla Oliwki, dzielną masz córę
eli_555 napisał(a): Napiekłam 3 michy pierniczków. Zarobiłam ciasto piernikowe,dojrzewające z 2 kg mąki. A pomagała mi moja wnusia Lenka-2 latka i 8 miesięcy.
Elu, a to się dopiero napracowałaś, pierniczki na pewno pyszne, a Twoja pomocnica jeszcze od nich słodsza!
Babciagramolka napisał(a): edytaha napisał(a): Babciagramolka napisał(a): Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne
Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.
Nie przyszło mi do głowy, żeby mrozić masę makową. Dzięki Buniu, za fajny pomysł. W taki razie ja też upiekę rogaliki w karnawale
Pomidorowa na rosole z ryżem i wkładką mięsną
Babciagramolka napisał(a): Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne