Mam na imię Ewa. Wychowuję siedemnastoletnią córkę Klaudię.To jej poświęcam najwięcej mojego czasu,ale bardzo lubię gotować,sprawia mi to przyjemność :) Potrawy gotowane przeze mnie są raczej proste i łatwe :)

Zdjęcia które dodaję do potraw,są mojego autorstwa,proszę o nie kopiowanie ich . . . . .

Odp: Odp: szii-take polecam

monika 77 napisał(a): są bardzo dobre ,ale nie mozna ich porównac do niczego,są drogie ,ale super.ja sprzedaje po 30 zł.za kg.
to niedrogo sprzedajesz jak za 1kg 30zł
na Allegro 100g ok10zł

Odp: Odp: Odkryjmy sosy Łowicz na nowo - zasady

Emilijenka napisał(a): Witam serdecznie,


Chcąc wziąć udział w tym konkursie dodałam do kategorii "Przepis na Łowicz" przepis zatytułowany "Przekąska południowca na jeden kęs". Nie ma go jednak w rankingu konkursowym, więc nie jestem pewna, czy właściwie wykonałam instrukcje. Dodałam go w sobotę 19 marca.

Bardzo proszę o informację, czy bierze od udział w konkursie czy jeszcze coś muszę zrobić.

Pozdrawiam serdecznie, z góry dzięki za pomoc

Emilijenka


jest na 36 miejscu zobacz sobie

https://gotujmy.pl/lowicz/

Odp: Odp: szii-take polecam

monika 77 napisał(a): 'shitake'
własnie patrzyłam na Allegro tez mozna je tam kupić,jestem tylko ciekawa jaki one mają posmak

Odp: szii-take polecam

Własnie czytam o tym grzybku,,super ma działanie

Shitake, często nazywane także Poku, to japońska nazwa grzyba Ta-ké, który rośnie na drzewach Shii. W tradycyjnej medycynie chińskiej znane również jako „eliksir życia” z powodu swojego unikalnego składu, który powoduje odzyskanie wigoru i witalności, wzmacnia system odpornościowy oraz pomaga w zwalczaniu stresu. Jednak ich najważniejsze zalety to działanie złożonego węglowodanu, który pobudza układ immunologiczny do zwalczania komórek nowotworowych oraz zapobiega starzeniu się. Grzyby Shitake są najstarszym na świecie grzybem uprawianym przez człowieka. Odmładzają organizm od środka, co pozwala zachować na dłużej młody wygląd oraz lepsze samopoczucie. Jest bardzo silnym utleniaczem, niszczy wolne rodniki i zapobiega starzeniu się skóry.

Odp: szii-take polecam

' shitake ' Moniko

Dieta bogatoresztkowa.

(inaczej wysokobłonnikowa) zawiera większe ilości błonnika niż dieta podstawowa. Zalecana w walce z zaparciami. W diecie bogatoresztkowej należy zwiększyć ilość błonnika pokarmowego do 40–60g, a niekiedy nawet do 70 g na dobę.
Więc jesli ktoś się z was z tym spotkał to Ja bym prosiła o proste przepisy dla dziecka niejadka

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

czekoladka_m napisał(a): Oto przepis na Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym ze str

http://www.mniammniam.com/Pierozki_ze_szpinakiem_w_sosie_pomidorowym-11778p.html


"Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
Lekki wiosenne danie, a przy tym zdrowe i nietuczące

Liczba opinii: 1 | Dodane do ulubionych przez: 2 Użytkowników
Ostatnio dodane do ulubionych przez: mawe13, mawin

Autor: aczp
przepis pochodzi ze strony
Dodany: 15.03.2011 10:20
Średnia ocena:

Pierożki ze szpinakiem w sosie pomidorowym

czas: 1 godzina
trudność: średniołatwe
liczba porcji: 10
kalorie: prawie nic

liczba opinii: 1
kategoria: Małe danka

drukuj
przepis wyślij
znajomemu dodaj do ulubionych Twoje ulubione dodaj
opinię



Szukaj produktu:





składniki
na ciasto:.
1 szklanka mąki .
1/2 łyżeczki soli .
około 1/3
szklanki chłodnej wody .

farsz:.
250 g świeżego szpinaku
250 g ricotty
1/2cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła ghee
sól
pieprz

1 słoik ulubionego sosu pomidorowego




sposób przygotowania
Pierożki: Mąkę przesiewamy, mieszamy z solą i gorącą wodą, zagniatamy elastyczne ciasto, podsypując mąką, jeśli będzie za bardzo się lepiło. Wygniatamy ok 10 minut i odstawiamy na chwile, przykryte ściereczka, aby odpoczęło.
Farsz: Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smazymy chwilę, po czym wrzucamy przepłukany szpinak. Smażymy do momentu aż zwiędnie, przekładamy do miski i dodajemy pokruszoną ricottę, doprawiamy solą i pieprzem.
Ciaso wałkujemy, wycinamy szklanką krążki, na każdy nakładamy łyżeczkę farszu, sklejamy boki i gotujemy ok. 2 minuty od wypłynięcia. Ugotowane pierożki układamy na sosie pomidorowym, wcześniej podgrzanym i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Możemy też pierogi z sosem posypać serem i zapiec. Obie wersje super."



dodałam to całe bo trzeba być zalogowanym, żeby przeczytać przepis.

natomiast na stronie gotujmy jest to pod tym linkiem:

https://gotujmy.pl/serowe-pierozki-z-sosem-slodko-kwasnym,przepisy,84494.html


tu ser, a tam szpinak i masło ghee


aj czekoladko wiemy że to nie fair ,ale po co sie doszukiwać ? i tak nikt niczego nie zmieni hihi ^^ ale jazda nie ? hehe

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

Marika_1961 napisał(a): cd
On ma szyi Albinosa tzn. węża ?

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

rosik93 napisał(a): emilia1969 napisał(a): apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:

https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater

i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
Jest napisane "Podawać z ryżem i sosem"? Więc o oco chodzi? Na zdęciu są kotlety z wykorzystaniem sosu chińskiego , który testowałem.


o nic ^^ to super kłaniamy sie nisko i przepraszmy

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

evita0007 napisał(a): emilia1969 napisał(a): apropo konkursu kolejne dopasowanie sobie przepisu:

https://gotujmy.pl/kotlety-rybne-z-chinska-nuta,przepisy,85187.html
i
http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater

i ani słowa a sosie słodko-kwaśnym
ale czekaj emilka widziałaś wszystkie te przepisy na fb ? to normalnie szok


zobacz bo ja już nie kumam to jakiś mateusz rosadziński niby dodał ,dziwne .

http://www.facebook.com/CoDzisNaObiad#!/photo.php?fbid=170760679640596&set=o.108116189213608&theater