Jestem młodą miłośniczką pieczenia. Pieczeniem zainteresowałam się podczas studiów. Swoją pasją dzielę się z innymi poprzez prowadzenie bloga. Uwielbiam tradycyjne receptury i przepisy. Cenię kuchnię polską i europejską.

Odp: Sernik bez ciasta

Polecam przepis na sernik wiedeński, on zawsze się udaje i jest bez spodu.

Odp: Ciastka ze smalcu

Ja takie kiedyś zrobiłam i były pyszne. Proporcje takie jak przy klasycznym cieście kruchym, tyle, że zamiast masła dajemy smalec przygotowany dzień wcześniej(wytopiłam kilogram słoniny).

Odp: Ciasto z rosą

Ja piekłam w 180 stopniach, ale pianę ułożyłam na serniku 15 minut przed końcem pieczenia. Czyli jeśli sernik z reguły piecze się około 75 minut. To 60 minut pieczesz normalnie bez piany, a na ostatnich 15 minutach układasz pianę i czekasz aż zaczną pojawiać się pęcherze powietrza a piana zacznie się zarumieniać to znak że pora wyjmować.