Odp: zdobienie potraw
- Forum: zdobienie potraw
Bardzo ladny
Szkoda tylko, ze nie mozna go sprobowac
Staż w Gotujmy: 5972 dni
Miasto: -
Bardzo ladny
Szkoda tylko, ze nie mozna go sprobowac
Szefie - dobry
Samo ocenianie komentarzy, dajac im minusy.. nie usuwa ich z przepisu.. znikaja co prawda ale mozna je zobaczyc...
Gdy ktos ciekawski tam zajrzy..to naprawde nieraz az trába miékknie...
Ja osobiscie wolalabym, gdyby one zupelnie zniknely.
Przypuszczam, ze jednak wiekszosc z nas, aktywnie tworzacych ta strone, poprzez dodawanie swoich przepisow.. bedzie opowiadac sie za opcja calkowitego zniesienia, komentowania, bez zalogowania sie.
Owszem zdarzaja sie wpisy Gosci, zupelnie do rzeczy i na temat komentowanych przepisow, jednak wpisy zartownisiow..i ludzi bez kultury osobistej psuja cala sprawe.. to tak jakby jeden muchomor trujacy.. zepsul caly gar zupy z wybornych prawdziwkow.
Aby wyplewic "ogrodek" bedziemy przeszukiwac swoje i inne przepisy z celem wynajdywania takich "ziolek" pozaznaczamy je lapkami.
Prosimy o wykasowanie tych lapkowanych.
Uzytkownicy, proszeni sa o spokoj w wypadku otrzymania takich komentarzy, nie odpisywac takim "Gosciom" tylko zaznaczyc komentarz lapkami i wstawic link do takiego przepisu czy artykulu tutaj.
Nie odpisywac CYTUJAC.. i nie powielac tych paskudztw dodatkowo.
Mam nadzieje, ze jakos uporamy sie z tymi, ktorzy tu chca brudzic
Dzieki za oddzwiek ze strony Moderatorow..
Ok, juz to robie
dobry napisał(a): Glumando,
Ogolnie borykamy sie z problemem atrakcji, jakie serwuja nam niezarejestrowani uzytkownicy internetu. Nie do konca sie jednak zgodze, ze sa oni przypadkowi. To, ze ktos nie zaklada konta nie znaczy ze nie interesuje sie kulinariami czy wrecz nie sledzi zycia serwisu, naprawde.
Oczywiscie zgadzam sie, ze w niektorych wypadkach wartosc merytoryczna wypowiedzi jest bardzo mizerna albo wrecz obrazliwa. Zastanawialem sie czy nie rozwiazac tego w ten sposob, ze wlasciciele przepisow sami dogladaja czy nie pojawily sie jakies niefajne komentarze, jesli tak, to oznaczaja je łapkami.
Natomiast moderatorzy maja oko w pierwszym rzedzie wlasnie na te zaznaczone ponizej -3.
Widzialem duzo fajnych komentarzy dodanych przez Gości.
To co napisalem to nie decyzja, to luzne przemyslenia.
Zapraszam do dyskusji i dziekuje za zaangazowanie!
Nie jestem przeciwna wszystkim komentarzom, tylko wlasnie tym obrazliwym.
Mysle, ze nikt nie bedzie chcial kasowac, rzeczowych i tematycznie zwiazanych z przepisem komentarzy.
Jeszcze jedna mozliwosc nasuwa mi sie do rozwazenia.. poniewaz i tak macie malo czasu..
Moze zalozymy jeden watek, w ktorym bedziemy plewic te "zielsko" i podawac link do przepisu, w ktorym trzeba sprawdzic wybornosc czyjegos popisu
Przepraszam, ze sie tu tak szarogészé.. tylko, ze to boli..jak ktos wstawia przepis.. a jakis ktos inny.. nogami na to i psuje..
Nawet negatywne komentarze mozna przyjac.. gdy cos jest nie tak.. ale nie takie.. jak ktos z nudow wypisuje bzdury.
MADZIALENKA napisał(a): jestem za mozliwoscia kasowania ale moze przez czujnych administratorów
Ok.. jednak Ci maja duzo innej pracy..a gdy masz mozliwosc skasowania komentarza, tylko tych "goscinnych"..bo oni sobie pozwalaja.. na hasla ponizej krytyki.
Ta stronka jest tworzona przez jej uzytkownikow..jak jakis duzy piekny park. Kazdy sadzi jakies kwiaty.. i ci .. goscie ktorzy go odwiedzaja.. rzucaja papiery.. smieci... bo przychodza pod plaszczykiem.. incognito.. to moga?
Trzeba warty ustawic..najlepiej kazdy kolo swojej grzadki
Jogurt malinowy
kilo pierza czy kilo zelaza?
.
.
.
.
spusczone z pieciu metrow na noge...
http://www.paczekdlaciebie.pl/63371
Mniam mniam...cos bym zjadla...
Cieple z pianka
Cafe latte czy latte Macchiatto
Szanowni wlasciciele strony
Przeszukujac dzis kilka przepisow, podpadlo mi, ze komentarze ktore pochodza spod piora tzw. "Gosci" bardzo czesto ... nie zachowuja zgodnosci z obowiazujacym tutaj regulaminem. Slowa i wyrazenia sa niejednokrotnie upokarzajace dla autorow przepisow... ktorzy nic nie moga z nimi zrobic..co najwyzej ukryc. Po co istnieje wogole taka opcjaaby ludzie spoza naszego grona mogli dodawac komentarze? zeby czuli sie bezkarni
i pisali te wszystkie epitety..i slowa bynajmniej nie stosowane przez normalnych kulturalnych ludzi?
Jesli ktos chce miec na tyle wstep na strone, ze moze komentowac przepisy.. to niech sie zarejestruje..lub poda chociaz swoj email.. bo wtedy mozecie do niego dotrzec...
Mam wrazenie, ze strona ma za zadanie skupiac ludzi zainteresowanych sztuka kulinarna.. i miedzy soba mozna podyskutowac na tematy wstawionych przepisow. Ludzie trafaiajcy na ta strone zupelnie przypadkowo .. psuja caly jej nastroj... gdy wypisuja takie teksty. My podlegamy cenzurze.. bo respektujemy regulamin... Oni ..nie podlegaja kontroli.
Tutaj watki do przepisow, ktore otrzymaly takie komentarze.. dwa przepisy po kolei wpadly mi w rece.
https://gotujmy.pl/gofry-,przepisy,32049.html
https://gotujmy.pl/gofry-ciasto,przepisy,29008.html
proponuje.. albo zabronic "gosciom" dodawac komentarze...
albo... pozwolic wlascicielom przepisow kasowac takie komentarze.
Co Wy na to?
dobry napisał(a): Hmmm.... blizej by mi bylo do tematu podrasowywania jakby ktokolwiek tam rozmawial
No ale poprawic trzeba...
No wlasnie..wczoraj robilismy probe generalna.. i bylo tak jak Kazik opisywal...
wiec moze to tez jest powodem ..ze malo co tam sie dzieje...