Odp: Polędwiczki faszerowane - komentarze
Brawo.
Staż w Gotujmy: 5686 dni
Miasto: -
Brawo.
Bahus napisał(a): Służę przepisem. (przywiozłem go z Belgii) Tak robię to puree
Puree z kasztanów jadalnych.
1 kg obranych ze skórek kasztanów jadalnych,
50 g masła,
3 łyżki śmietany kremówki,
sól i pieprz do smaku.
Kasztany zalać wrzątkiem posolić i gotować do miękkości.(ok 45 min). Odcedzić. Dodać masło i śmietanę. Zmiksować. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać do kaczki, dziczyzny, i wieprzowiny z pieca.
Proporcja na 6 osób.
(zdjęcie z internetu)
A zapomnialam tez robilam ciasto jest duzo roznych przepisow.
cherry napisał(a): Bahus napisał(a): Osobiście za pieczonymi nie przepadam, ale pure z nich do pieczeni (kaczka, karkówka) to rewelacja. W kuchni francuskiej uważane za "dopust boży" ...
Bahus, a jak robisz pure z kasztanów? jestem w tej materii zupełnie zielona :/
Robie czesto pieczone kasztany.To bardzo proste.Patelnia teflonowa,lekko posmarowac oliwa z oliwek i kladziemy kasztany przykryc i pieczemy.
Henia napisał(a): iwi69 napisał(a): Prosze deserek
Wygląda pięknie, można?
Prosze bardzo Henia Ty zawsze...
To ja sie tez dosiadam na malego drina
to do tych ciast.
luna napisał(a): Dzisiaj grochowka, a cos mi sie wydaje, ze zrobie jeszcze placki ziemn.
To moje ulubione
elzbieta8960 napisał(a): Luna a Ty wiesz jaka laska zdrowa bedziesz po tej owsiance
Ja tez wczoraj owsianke na kolacje.
caroline1983 napisał(a): msewka napisał(a): caroline1983 napisał(a): Jak wszyscy się chwalą to i ja się pochwalę. Wczoraj zdałam egzamin na operatora wózków widłowych i teraz mogę jeździć widlakiem
No, no jestem pod wrażeniem. Czy jest Ci to niezbędne w pracy, czy powód jest inny? Gratuluję!
Potrzebuje to do pracy, ale nawet spodobało mi sie, wbrew pozorom to nie jest trudne (dla tych co jeżdża samochodem, bo z tego co widziałam na kursie ludzie bez prawa jazdy maja trudności z jazdą).
To gratulacje.Moj znajomy pojechal do Polski aby zrobic te kursy bo taniej a mieszka w UK.