Pomocy

  • Forum: Pomocy

Witam serdecznie BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC MAM TEST ZA 2-TYGODNIE NA "SZEFA KUCHNI" I POTRZEBUJE OPRACOWAC PYTANIA SZUKAM W GOOGLACH I NIC NIE MAM POJECIA GDZIE TO MOGE ZNALESC POMOZECIE MI BARDZOOO PROSZE WAS .

1.WYJAŚNIJ POJĘCIA STOSOWANE W TECHNOLOGI GASTRONOMICZNEJ.

SUROWIEC-

PÓŁPRODUKT-

POTRAWA-

PRODUKT-

2.PODAJ PRZKLADY DODATKOW STOSOWANYCH DO ZUP ZAGESZCZANYCH.

3.WYMIEN SKLADNIKI MIESNEJ MASY MIELONEJ I OMOW ICH ROLE.

4.CO TO JEST PROCES PRODUKCYJNY WYMIEN JEGO ETAPY.

5.PODAJ PRZYKLADY DODATKOW STOSOWANYCH DO ZUP CZYSTYCH. 6.WYMIEN POTRAWY Z MIESNEJ MASY MIELONEJ.

7CO TO JEST PROCES TECHNOLOGICZNY WYMIEN JEGO ETAPY.

8.OMOW WYKORZYSTANIE OWOCOW W SPORZADZANIU POTRAW .

9. W JAKIM CELU PRZEPROWADZA SIE OBROBKE WSTEPNA SUROWCOW.
10.PODAJ PRZYKLADY ZASTOSOWANIA MLEK SLODKIEGO W PRODUKCJI POTRAW.

11.WYMIEN CZYNIKI KLARUJACE galarete