Odp: Błyskawiczna kuchnia

Z zapasami też nie wolno przesadzać, zwłaszcza wśród produktów, które nie utrzymają świeżości długo, nawet jeśli będą w lodówce. Dlatego warto kupić troszkę więcej niż potrzebujemy, ale zawsze z umiarem.

Odp: Błyskawiczna kuchnia

W pełni zgadzam się z tym, co piszecie - przed wszystkim porządek. Trzeba wiedzieć, co i gdzie mamy schowane, aby nie marnować czasu na szukanie lub nie stresować się, że czegoś nie ma, podczas gdy byłoby to na innej półce

Odp: Błyskawiczna kuchnia

Gdy jeszcze byłam małym dzieckiem, dziwiłam się mojej babci, że przygotowuje tak wiele pierogów, uszek, bigosu, gulaszu czy klopsów... "Kto tyle zje?" - myślałam. A teraz wiem już, że to zdecydowanie najlepszy sposób na zaoszczędzenie czasu. Zamrożone "gotowce" znacznie przyspieszają przygotowanie całego dania! Ja najczęściej zamrażam różne sosy, pulpety i inne mięsa oraz kluski itp. Gdy nie mam pomysłu na obiad, zaglądam do zamrażarki i zawsze coś uda mi się skomponować z tego, co tam czekało