Odp: Odp: Z czego lepiej zrobić dobry sos czosnkowy?
dobry napisał(a): No wlasnie tez slyszalem.. trzeba w ten weekend poprobowac
Pochwalisz się jak wyszło
Staż w Gotujmy: 5941 dni
Miasto: -
dobry napisał(a): No wlasnie tez slyszalem.. trzeba w ten weekend poprobowac
Pochwalisz się jak wyszło
dobry napisał(a): malami napisał(a): Ja słyszałam, ze jako baza najlepszy jest jogurt grecki ale polecam też homo naturalny
Jaki to jest grecki?
Sama nie próbowałam, ale znajomi mówią, że pyszny..
Lilka napisał(a): Borubar napisał(a): Ja uwielbiam smażone ziemniaki z masełkiem . mniam mniam... pycha
sam cholesterol
Ja słyszałam, ze jako baza najlepszy jest jogurt grecki ale polecam też homo naturalny
Mozna zrobić kotleciki, podaję przepis
Składniki:
1 szklanka ugotowanej soczewicy,
1 cebula,
2 łyżki oleju tłoczonego na zimno,
2 ząbki czosnku,
1/4 szklanki mąki razowej,
majeranek,
bazylia,
sól,
bułka tarta
jajko
Wykonanie:
Soczewicę ugotować, cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. Połączyć oba składniki, a następnie zmielić w maszynce. Do masy dodać pół szklanki wody i mąkę. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej (polecam zastąpić czymś zdrowszym np otrębami) skłóconym jajku i znowu w bułce/otrębach.