Odp: Przepis na "gołe kluski"?

U mnie to sie nazywało filetowe albo czarne kluski

Sosy do mięs wielkanocnych

Z okazji Wielkanocy pieczemy gotujemy i jemy z reguły dużo mięsa. Jako dodatków do mięs na zimno używamy ćwikły i chrzanu, ale ile można? Może polecicie jakieś ciekawe sosy/dipy do mięs na zimno?
Ja proponuję dip słodko kwaśny:
W równych proporcjach: majonez (winiary/kielecki itd.), ketchup (żeby był w miarę ostry - ja używam heinza), syrop brzoskwiniowy typu paola. Wymieszać dodając według uznania curry (ale nie za mało).

Odp: Odp: Kolorowo

Ja akurat używam paoli, jest w miarę gęsta więc jak "rysuję" to się dekoracja nie rozpływa. A dziubek z torebki foliowej robi za grubą kreskę

Odp: Barwniki spożywcze

Ja jak coś barwię to tylko barwnikami naturalnymi takimi jak. np curry, kurkuma, szpinak. Do deserów, niestety już trochę trudniej, trzeba się wspomóc np. syropem typu paola. Ale można np. pięknie w ten sposób zabarwić bezę na różowo bądź żółto.

Odp: Zielona czy czarna?smakowa czy zwykła?

Ja generalnie pijam zielona herbatę bez dodatków, ewentualnie jaśminową. Herbaty smakowe są moim zdaniem perfumowane i sztuczne, lepiej właśnie dodać miód i cytrynę albo jakiś syrop owocowy.

Odp: Odp: Kolorowo

Ja też rzadko dekoruję dzieciom jedzenie. A jeśli to robię to przyznaję idę na łatwiznę strzykawka i syrop owocowy można tym naprawdę fajne dekoracje zrobić np. na naleśnikach robię rysuneczki, albo sam talerz dookoła dekoruję.