Omlet Pomocy!

Witam dzisiaj zrobilem moj pierwszy omlet skladniki mialem takie 2 jajka troche soli z 5 lyzek maki wymieszalem dokladnie smazylem go na rozgrzanej patelni na masle. Ale wyszedl mi bardzo chudy dlaczego? probowalem nalac w miare szybko na patelnie poczekac chwile az koncowki sie zetna i lac powolutku na gorze zeby byl gruby ale to nic nie dalo bo rozlewal mi sie jak oni robia je w barach czy cos?

ps: Czy mozna dodac np. tunczyka lub szynke do masy jajecznej jeszce gdy niejest na patelni? czy jak oni to robia prosze o pomoc!

Potrawy Wysoko-bialkowe

Witam

Potrzebuje kilka szybkich przepisow gdzie one zawieraja jak najwiecej bialka teraz w moim menu jest to:

-ryz z sosem uniwersalnym

-omlet z szynka (lub inne dodatki)

macie Panstwo moze cos co bede mogl w miare syzbka przyrzadzic i ta poterawa bedzie zawierala duzo bialka?

Odp: Odp: Odp: Odp: Omlet Pomocy!

zeby zobacz sosy babcigromolki to trzeba wejsc w profil i przepisy tak? ja ogolnie nie wiem czy duzo powietrza bo ja to mieszam mixerem

Odp: Odp: Omlet Pomocy!

moze jak dodam mniej maki to nie ebdzie taki "suchy"

Odp: Odp: Omlet Pomocy!

Wiesz chce sprobowac z sosem co mi szkodzi jak nie ebdzie mi smakowal to bede jadl "tradycyjnie" Ale jaki sos nadaje sie do jajek?...

Odp: Omlet Pomocy!

teraz zrobilem wyszedl mi lepiej dodalem tylko 2 lyzki maki na 3 jajka ale nastepnym razem dodam 1 lyzke. Ale i tak jest lepiej bo teraz bardziej czuje jajko wczesniej jakbym jadl nalesnika. Mam jeszcze pytanie bo omlet moj jest jakis suchy mozna jakims sosem go polac?

Odp: Omlet Pomocy!

dzieki za rady zrobie sobie z 3 jajek omlet na 1 polowke dodalem tunczyka w sosie wlasnym (czyli bez sosu, chodzi mi o bialko czym wiecej tym lepiej) tylko mysle czy nie dodac chociaz 1 lyzke maki to i tak bardzo malo, i tez ktos probowal ze smietana jak napisala tokijaka? Mysle czy nie wlac z 50ml smietany