moze jak dodam mniej maki to nie ebdzie taki "suchy"
Tak ! Masz racje ta maka powoduje ,ze omlet staje sie suchy .Uwierz starej Japonce ja na omletach zeby zjadlam.Bardzo wazne aby do tych jajek wlozyc po pierwsze duzo powietrza Po japonsku takie fuła ,fuła a drugie maselka.Ja nie mam nic przeciwko sosom.Zamiast je jednak polewac na cos zobacz na Babcigramolki pyszne sosy i nalej je pierwsze do talerza a potem posadz na to omlet.
Podam pare sposobow na omlety po japonsku ,moze przypadna Ci do gustu ale pamietaj kuki-powietrze to pierwszy skladnik!
Zwyczajowo na każde użyte do omletu jajko bierze się 1 łyżke masła .Omlet można polać z wierzchu jeszcze świeżo roztopionym masłem . Sosu nie polecała bym - zniszczy cały smak omletu .Omlet ma mieć własnie taki jajeczno-maślany smak + smak dodatków .Wg mnie smak omletu jest tak ciekawy sam z siebie że nie warto go psuć ani dużą ilością dodatków ani sosami.Ale to mój smak . Jak Tobie smakuje polany czymś to jedz tak.
teraz zrobilem wyszedl mi lepiej dodalem tylko 2 lyzki maki na 3 jajka ale nastepnym razem dodam 1 lyzke. Ale i tak jest lepiej bo teraz bardziej czuje jajko wczesniej jakbym jadl nalesnika. Mam jeszcze pytanie bo omlet moj jest jakis suchy mozna jakims sosem go polac?
Na pewno odrobina mąki nie zaszkodzi ( ani śmietany ) a łatwiej będzie zrobić . Co do tuńczyka w sosie własnym to proponuję zrobić tak .Odsączyć , na patelni rozgrzać łyzeczkę masła , podsmazyc na nim tuńczyka, i doprawić go pieprzem , sokiem z cytryny i solą . Bo sam tuńczyk w sosie własnym jest bez smaku - jest bazą która trzeba doprawić .Życzę owocnego gotowania.
Omlet Pomocy!
Obserwuj wątekOdp: Omlet Pomocy!
matiko336
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Omlet Pomocy!
Manta,Manta "praca u podstaw" czuj produkt,mysl o koncowym wyniku....
Odp: Odp: Odp: Odp: Omlet Pomocy!
Manta
Odp: Odp: Odp: Omlet Pomocy!
Tak ! Masz racje ta maka powoduje ,ze omlet staje sie suchy .Uwierz starej Japonce ja na omletach zeby zjadlam.Bardzo wazne aby do tych jajek wlozyc po pierwsze duzo powietrza Po japonsku takie fuła ,fuła a drugie maselka.Ja nie mam nic przeciwko sosom.Zamiast je jednak polewac na cos zobacz na Babcigramolki pyszne sosy i nalej je pierwsze do talerza a potem posadz na to omlet.
Podam pare sposobow na omlety po japonsku ,moze przypadna Ci do gustu ale pamietaj kuki-powietrze to pierwszy skladnik!
Odp: Odp: Omlet Pomocy!
Manta
Odp: Omlet Pomocy!
Babciagramolka
Odp: Odp: Omlet Pomocy!
Manta
Babciagramolka
Manta
Babciagramolka