Odp: Ciasteczka drożdzowe z marmoladką - komentarze

Ciasteczka te zawsze robię z podwójnej porcji ,bo są naprawdę pyszne i znikają w mig. Przyznam,że łatwo się nie zagniata ciasta ,bo jest dość rzadkie . Podsypuję mąką tyle żeby dało się zagnieść i na podwójną porcję daję jedno jajko mniej . Ciasto wałkuję dość cienko bo drożdzowe trochę wyrasta ale i ciasteczka są smaczniejsze .Forma ciastek może być różna, tą sama wykombinowałam , bo robi się najszybciej.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Moja działka

Pyza napisał(a): niestety, właściwie cały nadmiar suszu już rozdałam i nie mogę Cię poratować...zresztą, w tym roku i tak było słabiutko...
Pyzuniu , a mój szwagier powiedział , że w tym roku mam najladniejsze grzybki bo nie było robaczywych ani nadgryzionych prawdziwków tyle ,ze ich było mniej.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

pocztylion2221 napisał(a): Witajcie u mnie dzisiaj kapuśniaczek )) i pulpety z ryżem i suróweczką potem dodam przepis
Witaj pocztylionku . dawno Cię nie było

Odp: Odp: układamy wyrazy

Alita napisał(a): zań -oj misiu ,misiu -ale dałaś mi do myślenia
poddaje się - zaniepokojenie-nie
sorki Alita!

Odp: kawa czy herbata?

winko
Szafir czy rubin?