Odp: BRITA - Herbaciany konkurs

Parę dziwactw mam zwiazanych z herbaty przyrzadzaniem,
Lecz za to wspaniałej jest aromatyczności dodaniem.
Bo przecież żeby herbata smakowała,
Musi być doskonała
Sama zbieram odpowiednie składniki,
Bo niepotrzebne mi ze sklepu sztuczne barwniki.
Kwiaty akacji, dziurawiec, płatki dzikiej róży,
Pęczek melisy i mięty duży.
To wszystko suszę, chowam do pojemników,
Aby zapachem zapraszała do kuchni domowników.
Garść "suszków" litrem wody zalewam,
Potem przez sitko przecedzam i do dzbanka wlewam.
Filiżankę zalewam na poczatku wrzatkiem, aby ciepło długo trzymała,
I swoim aromatem długo gościom smakowała.
W filizance juz nalane wszyscy napój mają,
Teraz tylko na mój sekret składnikowy czekają.
Otóż skarmelizowany cukier dodaje,
I wtedy herbata cudnego aromatu dostaje.

Odp: Cześć!

Hej. Ja też jestem nowa)

Odp: BRITA - Herbaciany konkurs

Parę dziwactw mam związanych z herbaty przyrządzaniem,
Lecz za to wspaniałego aromatu i smaku jej dodaniem.
Bo przecież żeby herbata smakowała,
Musi być doskonała.
Sama zbieram odpowiednie składniki,
Bo niepotrzebne mi ze sklepu sztuczne barwniki.
Kwiaty akacji, dziurawiec, płatki dzikiej róży,
Pęczek melisy i mięty duży.
To wszystko suszę, chowam do pojemników,
Aby zapachem zapraszała herbata do kuchni domowników.
Garść "suszków" litrem wody zalewam,
Potem przez sitko przecedzam i do dzbanka wlewam.
Filiżankę przelewam na początku wrzątkiem, aby ciepło utrzymywała,
I swoim aromatem długo gościom smakowała.
Nalany już wszyscy napój mają,
Teraz tylko na mój składnikowy sekret czekają.
Otóż skarmelizowany cukier dodaje,
I wtedy to dopiero herbata czadu dostaje