Odp: Domowe piwo
- Forum: Domowe piwo
jeśli ktoś chce porozmawiać to zapraszam
Staż w Gotujmy: 4761 dni
Miasto: -
jeśli ktoś chce porozmawiać to zapraszam
bardzo lubię swoje piwo. robimy je średnio co 2 tygodnie bo teraz jest odpowiedni do tego czas (cała zima i do końca kwietnia). nie jest to trudne, tylko trzeba mieć troche czasu. samo ważenie nie zajmuje długo (jeśli robimy prostszą metodą czyli z puszki), najdłużej schodzi mycie butelek, przelewanie i kapslowanie. ale efekty są
z mężem robimy piwo już od jakiegoś czasu. polecam stronę www.alepiwo.pl. prowadzi ją mój znajomy (przemiły facet), który warzy piwo już od dobrych kilkunastu lat. zawsze służy pomocą, doradzi początkującym, prowadzi sprzedaż potrzebnych rzeczy w swoim sklepie internetowym.
ja gotuję ryż w proporcjach 1:2 (1 szklanka ryżu i 2 szklanki wody)
najlepszy na sypko jest ryż paraboliczny dostępny już chyba w każdym sklepie, nie polecam go tylko do gołąbków ponieważ ciężko jest je zwinąć, a tak poza tym używam bardzo często