Odp: Domowe piwo

jeśli ktoś chce porozmawiać to zapraszam

Odp: Domowe piwo

bardzo lubię swoje piwo. robimy je średnio co 2 tygodnie bo teraz jest odpowiedni do tego czas (cała zima i do końca kwietnia). nie jest to trudne, tylko trzeba mieć troche czasu. samo ważenie nie zajmuje długo (jeśli robimy prostszą metodą czyli z puszki), najdłużej schodzi mycie butelek, przelewanie i kapslowanie. ale efekty są

Odp: Domowe piwo

z mężem robimy piwo już od jakiegoś czasu. polecam stronę www.alepiwo.pl. prowadzi ją mój znajomy (przemiły facet), który warzy piwo już od dobrych kilkunastu lat. zawsze służy pomocą, doradzi początkującym, prowadzi sprzedaż potrzebnych rzeczy w swoim sklepie internetowym.

Odp: Sypki ryż

ja gotuję ryż w proporcjach 1:2 (1 szklanka ryżu i 2 szklanki wody)
najlepszy na sypko jest ryż paraboliczny dostępny już chyba w każdym sklepie, nie polecam go tylko do gołąbków ponieważ ciężko jest je zwinąć, a tak poza tym używam bardzo często