Witam i pozdrawiam:)

Witam Was koleżanki i koledzy. Dołączyłem do tego forum, gdyż powoli(chociaż skutecznie ) udaje mi się przygotowywać dobre dania.
Ostatnio przyrządzonym posiłkiem był makaron na styl boloński, tyle że zamiast mięsa mielonego użyłem kiełbasy i pozostałych wędlin. Tak przyrządzona potrawa smakowała mi jak i innym. Mam nadzieję, że szybko zaaklimatyzuję się w nowe otoczenie i będę czerpał wiedzę z tego portalu. Pozdrawiam. Szymek.

Odp: Witam i pozdrawiam:)

Drodzy koledzy i Drogie koleżanki. Minęło trochę czasu od mojego ostatniego wpisu, gdyż poświęcałem swój czas na eksperymenty w kuchni. Mam do Was prośbę, abyście mi doradzili w dwóch sprawach:
1. Na czym lepiej smażyć: na oliwie, na maśle czy na smalcu?
2. Do czego używać w/w tłuszczy?

Pozdrawiam

szymek.

Odp: Witam i pozdrawiam:)

Dziękuję za wszystkie porady, mam nadzieję, że Was nie zawiodę

Odp: Witam i pozdrawiam:)

A czy jest możliwość wyszukania potraw, które są łatwe w przyrządzeniu(bo w wyszukiwarce nie widziałem wyboru na temat trudności wykonania), a jeżeli nie ma czegoś takiego to pomęczę się i poszukam strona po stronie. Jeżeli macie jakieś ciekawe porady dotyczące gotowania to chętnie wysłucham

Odp: Witam i pozdrawiam:)

Dziękuję za ciepłe powitanie w nowym gronie. Jako, że jestem "świeży" w gotowaniu chciałbym, abyście polecili mi, co mógłbym spróbować przyrządzić w domowym zaciszu(nie licząc jajecznicy i "przypalenia wody" - to mi wychodzi najlepiej).

Odp: Przepis na "gołe kluski"?

U nas są nazywany pyzami ziemniaczanymi tylko, że nie gotujemy na mleku a na osolonej wodzie(polane cebulką)