Drodzy koledzy i Drogie koleżanki. Minęło trochę czasu od mojego ostatniego wpisu, gdyż poświęcałem swój czas na eksperymenty w kuchni. Mam do Was prośbę, abyście mi doradzili w dwóch sprawach:
1. Na czym lepiej smażyć: na oliwie, na maśle czy na smalcu?
2. Do czego używać w/w tłuszczy?
A czy jest możliwość wyszukania potraw, które są łatwe w przyrządzeniu(bo w wyszukiwarce nie widziałem wyboru na temat trudności wykonania), a jeżeli nie ma czegoś takiego to pomęczę się i poszukam strona po stronie. Jeżeli macie jakieś ciekawe porady dotyczące gotowania to chętnie wysłucham
Na początek proponuję, żebyś wszedł sobie w zakładkę "przepisy", potem na zielonym pasku kliknął "+więcej szczegółów". Wyświetli Ci się szczegółowa lista kategorii i tam zacznij szukać tego co ewentualnie Cię interesuje.
Nie wiem jak jesteś zaawansowany w sztukę gotowania i co lubisz jeść, więc nie mogę polecić konkretnych przepisów.
Dobrą metodą jest też codzienne przeglądanie przepisów i czytanie komentarzy pod przepisami. szybko zorientujesz się czyje przepisy najbardziej Ci odpowiadają i na czyich można polegać.
Poza tym jest taki wątek:
http://forum.gotujmy.pl/przepisy-wyprobowane-i-polecane,watek,255882.html
zaglądaj czasem na niego
A czy jest możliwość wyszukania potraw, które są łatwe w przyrządzeniu(bo w wyszukiwarce nie widziałem wyboru na temat trudności wykonania), a jeżeli nie ma czegoś takiego to pomęczę się i poszukam strona po stronie. Jeżeli macie jakieś ciekawe porady dotyczące gotowania to chętnie wysłucham
Dziękuję za ciepłe powitanie w nowym gronie. Jako, że jestem "świeży" w gotowaniu chciałbym, abyście polecili mi, co mógłbym spróbować przyrządzić w domowym zaciszu(nie licząc jajecznicy i "przypalenia wody" - to mi wychodzi najlepiej).
Skoro umiesz przypalić wodę i usmażyć jajecznicę, to podstawy masz opanowane
Porozglądaj się spokojnie po różnych kategoriach, na pewno znajdziesz dla siebie jakieś nieskomplikowane przepisy. A jeśli będziesz mieć jakieś pytania bądź wątpliwości, zadaj pytanie autorowi pod przepisem, na priv, albo ogólnie na forum. Jest tu dużo życzliwych osób, które służą pomocą potrzebującym
Owocnego kucharzenia
Witam i pozdrawiam:)
Obserwuj wątekOdp: Witam i pozdrawiam:)
szymek
1. Na czym lepiej smażyć: na oliwie, na maśle czy na smalcu?
2. Do czego używać w/w tłuszczy?
Pozdrawiam
szymek.
Odp: Witam i pozdrawiam:)
kołczu
Odp: Witam i pozdrawiam:)
Pyrka
Odp: Odp: Witam i pozdrawiam:)
edytaha
Baw się dobrze i pochwal swoimi osiągnięciami
Odp: Witam i pozdrawiam:)
szymek
Odp: Witam i pozdrawiam:)
edytaha
https://gotujmy.pl/makaron-z-rozmaitosciami,przepisy,182856.html
Odp: Witam i pozdrawiam:)
Noruas
Odp: Odp: Witam i pozdrawiam:)
edytaha
Na początek proponuję, żebyś wszedł sobie w zakładkę "przepisy", potem na zielonym pasku kliknął "+więcej szczegółów". Wyświetli Ci się szczegółowa lista kategorii i tam zacznij szukać tego co ewentualnie Cię interesuje.
Nie wiem jak jesteś zaawansowany w sztukę gotowania i co lubisz jeść, więc nie mogę polecić konkretnych przepisów.
Dobrą metodą jest też codzienne przeglądanie przepisów i czytanie komentarzy pod przepisami. szybko zorientujesz się czyje przepisy najbardziej Ci odpowiadają i na czyich można polegać.
Poza tym jest taki wątek:
http://forum.gotujmy.pl/przepisy-wyprobowane-i-polecane,watek,255882.html
zaglądaj czasem na niego
Odp: Witam i pozdrawiam:)
szymek
Odp: Odp: Witam i pozdrawiam:)
edytaha
Skoro umiesz przypalić wodę i usmażyć jajecznicę, to podstawy masz opanowane
Porozglądaj się spokojnie po różnych kategoriach, na pewno znajdziesz dla siebie jakieś nieskomplikowane przepisy. A jeśli będziesz mieć jakieś pytania bądź wątpliwości, zadaj pytanie autorowi pod przepisem, na priv, albo ogólnie na forum. Jest tu dużo życzliwych osób, które służą pomocą potrzebującym
Owocnego kucharzenia