Witam Wszystkich :)

Nazywam się Marta i chciałabym się podzielić z Wami moimi przepisami, które często powstają spontanicznie w mojej małej, czerwonej kuchni :)
Zamiłowanie do gotowania mam po babci u której nauczyłam się przygotowywać tradycyjne, polskie potrawy.
Lubię dobrze zjeść i nie patrzę na kalorie. Szkoda życia na odmawianie sobie takiej przyjemności. Spędzając czas wolny aktywnie mam zachowaną równowagę.

Mam nadzieję, że przepisy Wam zasmakują Drodzy Smakosze :)

Zapraszam także na mojego bloga, gdzie może zaczerpniecie więcej inspiracji nie tylko na kulinarne tematy: umbr4.blogspot.com

Pozdrawiam :)

Apertyzacja żywności - porady, pomysły :)

Witajcie,
Od pewnego czasu próbuję wekować żywność a szczególnie zupy, lecz jestem w tym temacie świeżakiem i mam do Was pytania:

Jakie zupy można wekować ?
W jaki sposób wekujecie swoje dania ?
Czego unikać w trakcie wekowania ?

Ja póki co mam za sobą zupę gulaszową i raz niestety został popełniony błąd, bo wieczka puściły i zupa się popsuła...
Wekowałam także: bigos, gołąbki i fasolkę

Chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach i pomysłach.

Pozdrawiam

Odp: Placki ziemniaczane bez mąki - możliwe?

Do placków ziemniaczanych nigdy nie dodawałam mąki (co innego w plackach z jabłkami :-)) Do standardowych ziemniaczanych tak naprawdę potrzebuję... ziemniaków , jajka, cebulę i przyprawy :-)
Są delikatne, puszyste i świetnie smakują

Odp: Odp: skąd brać dobre ryby?

Bardzo ciekawe. Nie sądziłam, że można w ten sposób zamawiać
Aczkolwiek ja bym była za znalezieniem małego sklepiku rybnego na Twoim miejscu, bądź odwiedziłabym sklep polecony przez znajomych z mojej miejscowości. Ja muszę najpierw zobaczyć zanim kupię, więc zamawianie np. przez internet u mnie się nie sprawdzi